CAMPANIA ALEGE SMART Ce-i lipseşte oraşului Târgu Jiu ca să aibă calitatea unui oraş nemţesc

  • Oraşul lui Brâncuşi are putea fi înfrăţit ca număr de locuitori cu localitatea Worms, din Germania.
  • Aida Mihai, logistic manager la Worms, îţi povesteşte care este diferenţa dintre cele două administraţii.
  • O serie de statistici îţi spun la ce trebuie să mai lucreze administraţia din Târgu Jiu.
1123 afișări
Imaginea articolului  CAMPANIA ALEGE SMART Ce-i lipseşte oraşului Târgu Jiu ca să aibă calitatea unui oraş nemţesc

CAMPANIA ALEGE SMART Ce-i lipseşte oraşului Târgu Jiu ca să aibă calitatea unui oraş nemţesc

Te-ai gândit deseori că ai vrea o ţară ca afară. Îţi propun un exerciţiu de imaginaţie. Cum crezi că ar arăta oraşul Târgu Jiu dacă ar fi situat nu în judeţul Gorj ci în Germania? Având acelaşi număr de locuitori, Târgu Jiu ar putea fi Worms, un orăşel aflat la 100 de km de Frankfurt.

 Pentru tine, ca şi pentru mine, Târgu Jiu înseamnă operele lui Constantin Brâncuşi, dar ce îi lipseşte să se asemene cu oraşul nemţesc  de pe malul Rin-ului?  Nici eu nu ştiu aşa că am rugat-o pe Aida Mihai, logistic manager la o companie de transporturi internaţionale din Worms,  să-ţi arate diferenţa între cele două administraţii.

Rezolvarea problemelor birocratice durează maximum o oră. La câteva zile după ce şi-a făcut buletinul, Aida a primit acasă o scrisoare de bunvenit cu toate informaţiile privind administraţia locală.

Românca stă de 3 ani în Germania unde agenţiile de recrutare au ajutat-o să-şi găsească un serviciu în mai puţin de o săptâmână. Şi din acest motiv Worms, anul trecut, avea jumătate din numărul  şomerilor pe care îi are Târgu Jiu.

Dar Germania mai are un secret. Îi stimulează pe străini să urmeze un curs de limbă care costă 1.365 de euro, bani pe care Statul îi restituie studentului dacă a trecut examenul final. Pe lângă integrarea strategică a emigranţilor, administraţia locală a oraşului îşi propune ca în următorii 10 ani să devină o destinaţie de top pentru turişti pe trei teme: cultură, istorie şi producţia de vin, totul în spirit ecologic.

 

  • „Când am fost să-mi înmatriculez maşina am fost fost foarte surprinsă şi încântată pentru că am primit actele pe loc, am plătit o taxă pe loc şi numere de la maşină tot imediat le-am primit. Sunt foarte multe piste pentru biciclişti în oraş şi în afara oraşului. Maşinile care trec pe lângă pistele de bicicletă sunt obligate să meargă cu o viteză de 30 de km la oră”, spune Aida Mihai, Logistic manager în Germania. 

 

DATE Târgu Jiu şi Worms

  • Populaţie  Worms     87.856
  • Populaţie  Târgu Jiu  82.504

 

  • Şomeri în 2019 in Târgu Jiu 4693 (sursă INS)
  • Şomeri în 2029 în Worms 2951   (sursă site-ul Primăriei)

 

  • Bilanţ turism 2018 în Worms 3,7 milioane de turişti pe an
  • Bilanţ turism 2018 în România 2,75 de milioane pe an

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici