Cîmpeanu, mulţumit de testele din salivă. Câţi au fost depistaţi pozitiv

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a spus marţi că 176 de teste din salivă efectuate la elevi şi angajaţi din învăţământ au fost pozitive până acum, iar 45 dintre ele au fost confirmate prin teste PCR.

433 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu, mulţumit de testele din salivă. Câţi au fost depistaţi pozitiv

Sursa foto: Mediafaxfoto

„IGSU ne-a asigurat că face toate demersurile posibile pentru o aprovizionare ritmică cu teste. (...) Din momentul în care şcolile primesc aceste teste, având în vedere şi operaţiunea suplimentară de asamblare a lor, operaţiune care se face cu maximă celeritate prin efortul personalului din învăţământ, din acel moment pot ajunge la elevi. Am discutat cu ministrul Sănătăţii, a existat o flexibilizare la testare, să nu fie numai luni şi joi, să existe o testare de două ori pe săptămână, cu interval de două zile între teste, lucru cu care Ministerul Sănătăţii a fost de acord”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a spus că până acum 45 de teste pozitive au fost confirmate pin teste PCR.

„Au fost găsite 176 de cazuri pozitive, din acestea 45 au fost confirmate, 85 au fost infirmate prin teste PCR, iar 46 nu au primit un răspuns pentru că nu poţi să obligi părinţii să meargă la testare PCR, nu există posibilitatea legală, deşi ar trebui să fie acest lucru”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici