Cioloş: Echipa am format-o singur, nu am negociat cu niciun partid. Am renunţat la Aurescu şi Cîmpeanu să nu existe nicio suspiciune de negociere politică

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, după o întâlnire cu conducerea acestui partid, că şi-a format singur echipa guvernamentală şi că nu a negociat cu niciun partid vreunul dintre membrii acesteia. Premierul desemnat a declarat, totodată, că voia să îi menţină în Guvern pe miniştrii Bogdan Aurescu şi Sorin Cîmpeanu, dar a renunţat pentru a elimina orice suspiciune de negociere politică.

2625 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Echipa am format-o singur, nu am negociat cu niciun partid. Am renunţat la Aurescu şi Cîmpeanu să nu existe nicio suspiciune de negociere politică

Cioloş: Echipa am format-o singur, nu am negociat cu niciun partid. Am renunţat la Aurescu şi Cîmpeanu să nu existe nicio suspiciune de negociere politică

"Am spus foarte clar la întâlnirea de astăzi că echipa am format-o singur, n-am negociat cu niciun partid niciun membru al echipei guvernamentale pe care am propus-o. Şi am spus foarte clar faptul că prezenţa domnului Dâncu în Guvern nu este legată de nicio negociere cu niciun partid politic, este alegerea mea personală, îl cunosc pe domnul Dâncu, îi ştiu competenţele pe domeniul pe care i-am propus portofoliul", a spus Cioloş, în conferinţa de presă susţinută, la sediul PNL, alături de copreşedinţii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, după o întâlnire cu conducerea acestui partid.

El a mai spus că Vasile Dâncu este de asemenea "un ministru tehnocrat într-un guvern tehnocrat".

Dacian Cioloş a menţionat că a asigurat şi PNL de "întreaga transparenţă a actului guvernamental", pentru toţi miniştrii şi pentru toate proiectele.

"Absolut nimeni nu mi-a impus niciun nume", a mai spus Cioloş.

Întrebat dacă este vorba de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, şi de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, Cioloş a răspuns afirmativ.

"Eu, în constituirea echipei, am considerat că pot să fie anumite îndoieli legate de anumite persoane, am preferat să renunţ. Tocmai de asta, ca să nu existe nicio conotaţie, pentru doi miniştri pe care, iniţial, din motive de competenţă, mă gândeam să-i menţin în Guvern, am preferat să renunţ, tocmai ca să nu existe nicio suspiciune de negociere cu un partid sau cu altul. În condiţiile în care va trebui să guvernăm, încrederea este esenţială. Dacă nu pornim cu încredere de la început, este foarte greu", a mai declarat Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici