Consiler parlamentar din Senat, reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă

Zosim Vasile, consilier parlamentar în cadrul Senatului-Direcţia Generală de Control Juridic şi Securitate Internă, a fost reţinut, marţi, de procurorii de la Parchetul Gorj după ce a fost ridicat de ofiţerii DGA sub acuzaţia de trafic de influenţă după ce ar fi cerut 43.500 de lei de la o firmă.

1260 afișări
Imaginea articolului Consiler parlamentar din Senat, reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă

Consiler parlament din Senat, reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă (Imagine: Shutterstock)

Zosim Vasile,consilier parlamentar în cadrul Senatului-Direcţia Generală de Control Juridic şi Securitate Internă, a fost ridicat, marţi, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie(DGA) şi dus pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj unde procurorii au luat decizia reţinerii pentru 24 de ore pentru două fapte de trafic de influenţă.

”În data de 10 mai 2016, la ora 17.30, a fost reţinut suspectul Zosim Vasile, consilier parlamentar în Senatul României, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, constând în aceea că, în perioada 2013-2014, a pretins şi primit suma de 42.000 de lei de la Rădulescu Ion, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă directorii unor societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, în vederea încheierii unor contracte privind achiziţionarea unor deşeuri de fier vechi”, a declarat Lavinia Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru MEDIAFAX.

Ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorilor din Gorj, au făcut percheziţii şi în locuinţa consilierului din Capitală de unde au ridicat mai multe probe. Potrivit unor surse judiciare, la audieri, bărbatul şi-a recunoscut faptele.

Miercuri, consilierul va fi prezentat Tribunalului Gorj cu propunerea de arestare preventivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici