Consilier al guvernului britanic: "Nu ne putem ascunde pentru totdeauna! 80% dintre noi o să luam virusul". A provocat o "furtună" în Anglia

  • Rupert Shute, consilier pe probleme ştiinţifice al Home Office, echivalentul Ministerului de Interne în Marea Britanie, a afirmat că 80% din populaţia ţării ar putea lua coronavirusul
  • El a mai spus că "nu putem sta pentru totdeauna închişi în casă"
  • Un reprezentant a declarat ulterior că guvernul nu îşi asumă această luare de poziţie
9757 afișări
Imaginea articolului Consilier al guvernului britanic: "Nu ne putem ascunde pentru totdeauna! 80% dintre noi o să luam virusul". A provocat o "furtună" în Anglia

Consilier al guvernului britanic: "Nu ne putem ascunde pentru totdeauna! 80% dintre noi o să luam virusul". A provocat o "furtună" în Anglia

Discuţiile pe seama stării de carantină s-au aprins aseară în Marea Britanie, după o luare de poziţie a unui consilier al Home Office, echivalentul Ministerului de Interne în Marea Britanie. Reprezentanţii guvernului condus de Boris Johnson au declarat la scurt timp că opinia este una personală.
 
Rupert Shute, consilier ştiinţific al Home Office, a declarat că 80% din populaţia Marii Britanii va lua coronavirus indiferent de măsurile luate până acum. Acesta a mai spus că societatea trebuie să funcţioneze şi că oamenii nu pot sta izolaţi la nesfârşit.
 
Cuvintele lui Shute au stârnit discuţii aprinse, mulţi dintre cetăţeni considerând că Boris Johnson a greşit atunci când a adoptat în primă faza ceea ce se numeşte strategia imunizării de turmă. Practic, el nu a luat măsuri de carantinare, considerând ca populaţia se va îmbolnăvi şi va dezvolta imunitate la virus. Desigur, cu pierderi colaterale. Ulterior, strategia a fost schimbată, iar o serie de restricţii au fost impuse.
 
"Nu suntem mai protejaţi acasă decât la locul de muncă sau la supermarket. Este vorba despre a minimiza impactul. Lucrăm pe ipoteza că 80% dintre noi se vor îmbolnăvi, dacă încă nu am luat deja virusul. Nu ne putem ascunde la nesfârşit", a spus Shute.
 
Presa britanică estimează că dacă 80% din populaţia tării s-ar infecta cu COVID-19, numărul morţilor ar ajunge la 105.600. La cifrele actuale, care estimează că în realitate 3.3 milioane de oameni au contractat coronavirusul, numărul deceselor este de 7.978.
 
Secretarul pe probleme externe al premierului Boris Johnson, cel care îi ţine de altfel şi locul în această perioadă, Dominic Raab, a declarat că măsurile de carantină nu vor fi deocamdată ridicate. "Este prea devreme pentru asta", a spus el.
 
Responsabilii din mai multe sindicate au cerut ca membrii acestora să continue să lucreze de acasă cât timp nu este vorba despre domenii critice. "Procesarea pasapoartelor şi a aplicărilor pentru obţinerea lor nu este ceva critic", au notat ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici