Cum văd parlamentarii fenomenul Pokemon Go: "Nu au serviciu, nu au preocupări, nu au ţeluri în viaţă. E pentru oameni care nu au altceva de făcut" / "Nu cred că statul trebuie să se bage în treaba asta"

Fenomenul Pokemon Go a aprins spiritele şi în rândul parlamentarilor, cei mai mulţi aleşi contactaţi de agenţia MEDIAFAX spunând că sunt împotriva acestui joc care poate să devină periculos, dar cu toate acestea nu vor interzicerea lui, pentru că e "un joc de copii" a cărui modă va trece repede.

3528 afișări
Imaginea articolului Cum văd parlamentarii fenomenul Pokemon Go: "Nu au serviciu, nu au preocupări, nu au ţeluri în viaţă. E pentru oameni care nu au altceva de făcut" / "Nu cred că statul trebuie să se bage în treaba asta"

Cum văd parlamentarii fenomenul Pokemon Go: "Nu au serviciu, nu au preocupări, nu au ţeluri în viaţă. E pentru oameni care nu au altceva de făcut" / "Nu cred că statul trebuie să se bage în treaba asta"

”Chiar nu mă interesează niciun pokemon. E o nebunie”, a spus, plin de năduf, senatorul Constantin Popa pentru agenţia MEDIAFAX.

El nu a evitat să-i catalogheze pe vânătorii de pokemoni drept oameni fără ţeluri în viaţă.

”Nu au serviciu, nu au preocupări, nu au ţeluri în viaţă. Deci eu zic că asta (aplicaţia Pokemon Go – n.r.) e pentru oameni care nu au altceva de făcut. Nu ştiu cum se poate asta în România. Uite, eu caut nişte constructori şi nu găsesc. Acum sunt pe un şantier, încerc să pun nişte gresie, nişte faianţă şi abia mi-am găsit oameni. Nu d-ăia care aleargă după pokemoni. Oamenii trebuie să alerge în viaţă după idealuri. În fiecare zi omul trebuie să lupte ca să fie om. Eu nu ştiu dacă asta cu pokemoniada ar fi un lucru... Nu ştiu care e ţelul final”, a adăugat Popa.

Totuşi, Constantin Popa nu vrea interzicerea jocului Pokemon Go pe teritoriul României.

”Nu cred că statul trebuie să se bage în treaba asta. Trebuie să existe o conştiinţă populară, adică sunt multe mijloace de a educa populaţia, nu trebuie să interzici ceva, că nu e dictatură. Nu poţi, hop-ţop, să o interzici. Trebuie să existe o conştiinţă a fiecărui om”, a mai spus Popa.

Nici Remus Cernea nu pare incitat de pokemoni. ”Nu mă tentează să-mi instalez Pokemon Go. Nu cred că ar trebui interzisă. Există o parte nepericuloasă, ciudată într-adevăr, dar nepericuloasă a acestui joc. Oamenii sunt văzuţi căutând ceva virtual, nu ceva real. În loc să mergi în malluri să cauţi să cumperi ceva sau măcar să mergi la un film, cauţi pe telefonul mobil pokemoni. Dar, chiar dacă pare ciudat, nu ar trebui interzişi”, a explicat Cernea, care crede că în curând vor exista jocuri mult mai complexe, acesta fiind doar începutul.

Medic de profesie, deputatul Tudor Ciuhodaru vorbeşte chiar despre pshihoze colective.

”Există o sumedenie de modalităţi de a petrece timpul liber - eu mi-aş dori ca limitarea accesului la astfel de lucruri să se facă prin educaţie pentru sănătate. La şcoală fiecare din clasa 1 până la a 12-a ar trebui ştie că există riscuri apropos de statul la calculator, de practica în exces a jocurilor, de a-ţi pune viaţa în pericol, că am auzit că s-au aruncat şi din avion să prindă pokemoni. Cred că sunt suficiente probleme pe care să le rezolvăm în România, nu neapărat să fugărim câte un pokemon, dar până la a interzice un joc, mi se pare deja prea mult”, a opinat Ciuhodaru.

El a atras atenţia asupra riscurilor generate de folosirea excesivă a telefonului mobil. ”Începe să apară în România din ce în ce mai mult o adevărată patologie de celulare – de la tulbulări oculare, tulburări ale coloanei vertebrale, mâini care amorţesc, degete care se deformează. Ochi, mâini, gât – cum stă omul chircit la telefon".

Deputatul Ninel Peia priveşte totul ca pe o joacă de copii.

”Nu trebuie intervenit absolut deloc. Sunt copii. O să le treacă, o să apară alt joc. Noi toţi suntem dependenţi de telefonul mobil. Suntem dependenţi şi conectaţi cu tehnologia. Nu putem spune că un joc pe telefon poate fi dăunătoare fără să avem date ştiinţifice certe”, spune Peia.

El a mai afirmat că doi copii ai săi au instalată aplicaţia pe telefon. ”I-am văzut... mai prind pokemoni şi în casă, în maşină când îi duc la un film sau la piscină. Copiii îmi spun: tati, am prins un pokemon în camera mea şi mă amuză”, povesteşte Ninel Peia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici