Europarlamentarul Damian Drăghici: Europa trebuie să lupte împotriva nedreptăţii romilor

Într-un mesaj, europarlamentarul român, Damian Drăghici, de etnie romă, a cerut angajamentul Europei pentru o luptă împotriva nedreptăţii asupra romilor.

402 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Damian Drăghici: Europa trebuie să lupte împotriva nedreptăţii romilor

Europarlamentarul Damian Drăghici: Europa trebuie să lupte împotriva nedreptăţii romilor (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

”De 45 de ani, în ziua de 8 aprilie, sărbătorim unicitatea naţiunii noastre diasporice. În 1971, la Londra, s-a întâmplat mai mult decât o întâlnire internaţională a romilor. Alături de simbolurile pe care le considerăm reprezentative pentru poporul rom, drapelul şi imnul nostru internaţional, reuniunea istorică a romilor, după aproape 1000 de ani de existenţă în Europa, a consfinţit un angajament pentru o luptă comună împotriva nedreptăţilor care afectează viaţa comunităţilor noastre”, a susţinut Damian Drăghici.

Europarlamentarul român a subliniat că, în cei 45 de ani care au trecut de la prima reuniune la nivel internaţional a romilor, s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte sprijinirea acestei comunităţi. Damian Drăghici le-a mulţumit instituţiilor internaţionale care, astăzi, îşi manifestă sprijinul pentru lupta romilor împotriva excluziunii sociale. ”Astăzi, există un număr important de documente naţionale şi internaţionale prin care se asumă că situaţia romilor va fi îmbunătătiţă în 10-20 de ani, iar puţinele exemple de reuşită, la nivel de politică publică, demonstrează că acest lucru se va realiza doar cu voinţa politică reală a responsabililor de la nivel local, regional şi naţional”, a mai spus Damian Drăghici.

În opinia sa, această etnie poate avea un viitor mai bun, cu condiţia ca investiţia în familia romă să continue cu consecvenţă. În plus, romii care astăzi se află în şcoli trebuie să se implice activ în dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.”Vă transmit tuturor, romi şi neromi, cele mai sincere gânduri de bine”, a conchis Damian Drăghici.

Ziua Internaţională a Romilor este serbată, în fiecare an, pe 8 Aprilie. A fost proclamată în 1990, în cadrul celui de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaţionale a Romilor, care s-a desfăşurat la Varşovia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici