Frunda: Cât timp suntem în opoziţie, proiectul autonomiei culturale nu va trece

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy a declarat, duminică, presei, la Târgu Mureş, că proiectul autonomiei culturale nu va fi adoptat cât timp UDMR este în opoziţie, însă uniunea va milita în continuare pentru obţinerea acestui lucru.

14 afișări
Imaginea articolului Frunda: Cât timp suntem în opoziţie, proiectul autonomiei culturale nu va trece

Frunda: Cât timp suntem în opoziţie, proiectul autonomiei culturale nu va trece (Imagine: Mediafax Foto)

Frunda a amintit că în campania electorală a spus că scopul următorilor ani constă în obţinerea autonomiei culturale şi teritoriale, precizând că s-a referit, în ultimul caz, la reîmpărţirea teritorială a ţării.

"Am spus că unul din scopuri este să obţinem autonomia culturală, care este etnică, şi autonomia teritorială, mă gândeam la rescrierea judeţelor sau a unităţilor administrativ-teritoriale, care este o cerinţă a UE şi care în următorii patru ani, indiferent că suntem în opoziţie sau la guvernare, trebuie acceptată. Din câte aţi văzut despre acest lucru a vorbit şi PNL, şi PSD şi PDL, pentru că toţi ştiu că UE aşteaptă acest lucru de la noi. Atât timp cât suntem în opoziţie, proiectul autonomiei culturale nu cred că va trece. În opoziţie este foarte greu să îţi lărgeşti sfera de drepturi, mai mult se îngustează. În opoziţie nu cred că vom reuşi acest lucru, cu toate că vom milita pentru autonomie culturală", a spus senatorul UDMR.

Întrebat ce drepturi se aşteaptă să fie limitate, senatorul a spus că "speră" ca niciunul, adăugând că o conduită a partidelor de guvernare "ca în Slovacia" ar decredibiliza ţara pe plan internaţional.

"Eu sper că niciunul. Deci vom avea din opoziţie discuţii cu Guvernul, cu partidele parlamentare, cred că (...) o conduită a partidelor de guvernământ ca în Slovacia ar duce la o decredibilizare a României pe plan internaţional şi ar strica nişte lucruri care aici, în România, sunt aşezate", a firmat Frunda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici