Geoană: A existat "un mic calcul" în spatele rocadei Năstase-Ponta, e firesc

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că a existat "un mic calcul" în spatele rocadei Năstase-Ponta în privinţa retragerii lui Năstase şi anunţarea candidaturii lui Ponta la şefia PSD, el apreciind că astfel de calcule sunt fireşti şi că intrarea în cursă a unui tânăr ca Ponta e benefică.

21 afișări
Imaginea articolului Geoană: A existat "un mic calcul" în spatele rocadei Năstase-Ponta, e firesc

Geoană: A existat "un mic calcul" în spatele rocadei Năstase-Ponta, e firesc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează rocada făcută luni la Comitetul Executiv de către Năstase şi Ponta, Geoană a spus: "Probabil a existat un mic calcul în spatele acestui lucru, dar e firesc. Fiecare îşi face calcule. Sunt convins că vor mai fi schimbări până joi".

Geoană a precizat că nu îl "încurcă" o candidatură a lui Ponta la şefia PSD, el subliniind că ceea ce l-ar fi deranjat în mod real ar fi fost lipsa unei contracandidaturi.

"Cel mai mult m-ar fi încurcat absenţa unei contracandidaturi. Ar fi fost o situaţie delicată. Faptul că sunt candidaturi e bine. Faptul că sunt colegi mai tineri, cum e Ponta, e şi mai bine. Viaţa este lungă şi o astfel de competiţie înseamnă şi o călire a unui tânăr politician pentru confruntări pentru anii care vin", a precizat Geoană.

El a mai arătat că votul de la CExN, de luni, privind alegerea conducerii pe echipe, aşa cum a propus el, nu reprezintă un semnal de anticipare a rezultatului de la Congres.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a anunţat, luni, că a decis să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al partidului, pentru că nu doreşte să participe la "un circ prost scris".

"Nu am de gând să legitimez prin participarea mea la această competiţie o competiţie în care nu cred. (...) Am o mult prea mare preţuire pentru mine însumi", a mai declarat Năstase.

Adrian Năstase a precizat că rămâne membru al PSD, dar că nu doreşte să candideze la nicio funcţie.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, luni, că a decis să candideze la funcţia de preşedinte al partidului, precizând că este nevoie de o alternativă în condiţiile în care Adrian Năstase s-a retras din cursă.

"Având în vedere că domnul Năstase s-a retras din cursă şi am înţeles motivele, cred că PSD are nevoie de o alternativă. Voi candida la funcţia de preşedinte, cei care mă vor vota vor fi alături de mine pentru ceea ce înseamnă viitorul acestui partid. Am tot respectul pentru cei care au altă opinie, dar am credinţa, poate pentru că sunt mai tânăr decât domnul Năstase, că nimic nu este pregătit dinainte", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici