Geoană, întrebat dacă va supune la vot, în plen, cererea de revocare: Voi respecta Constituţia

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că solicitarea cu privire la revocarea sa din funcţie a fost considerată în Biroul Permanent ca fiind "inadmisibilă" şi, întrebat ce va face dacă cererea va fi reluată miercuri în plen, a spus că va respecta Constituţia şi Regulamentul.

26 afișări
Imaginea articolului Geoană, întrebat dacă va supune la vot, în plen, cererea de revocare: Voi respecta Constituţia

Geoană, întrebat dacă va supune la vot, în plen, cererea de revocare: Voi respecta Constituţia (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Geoană a afirmat, după ce Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, să nu ia în dezbatere cererea PDL de revocare a sa din funcţie, că apreciază demersul PDL ca fiind "inadmisibil pe fond".

Întrebat ce va face dacă solicitarea PDL va fi reluată miercuri, în şedinţa de plen a Senatului, el a răspuns: "Voi respecta Constituţia şi Regulamentul Senatului".

Geoană a spus că solicitarea PDL, sprijinită de UDMR, cu privire la revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, a fost considerată în Biroul Permanent "ca fiind inadmisibilă pe motive legate de nerespectarea Constituţiei, a deciziilor Curţii Constituţionale şi a Regulamentului Senatului".

El a menţionat că, prin votul majoritar al reprezentanţilor PSD şi PNL în Biroul Permanent, solicitarea PDL nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Biroului.

Geoană a subliniat "linia clară de demarcaţie" între PSD şi PNL, pe de o parte, şi PDL şi UDMR, de cealaltă parte, în privinţa cererii de revocare.

"Din punctul meu de vedere, cererea de rediscutare a acestui tip de problemă, în condiţiile în care Curtea Constituţională a infirmat procedura de revocare, este inadmsibilă pe fond", a conchis Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici