Geoană: Pentru retragerea din Irak era nevoie de o decizie a CSAT

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus, marţi, că a solicitat oficial PDL modificarea Protocolului de guvernare şi a afirmat că pentru retragerea trupelor din Irak era nevoie de o decizie a CSAT, nu doar de un memorandum româno-irakian.

12 afișări
Imaginea articolului Geoană: Pentru retragerea din Irak era nevoie de o decizie a CSAT

Preşedintele PSD Mircea Geoană (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Geoană a spus că a solicitat, în şedinţa coaliţiei de marţi dimineaţa, modificarea Protocolului de guvernare cu PDL în sensul eliminării prevederii prin care preşedintele Senatului devenea şi vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. "Sper ca acest lucru să fie rezolvat în perioada următoare şi din punct de vedere juridic", a adăugat el.

Geoană a răspuns şi unor lideri democrat-liberali, care afirmaseră că nu vor ţine cont de solicitarea liderului PSD, întrucât a fost făcută în ziua alegerilor. "Astăzi suntem după campanie. Am făcut cerere oficială pentru modificarea Parteneriatului. Nu sunt interesat să legitimez acţiunile de politică externă sau de securitate ale preşedintelui. Decizia noastră este irevocabilă şi va fi pusă în practică", a afirmat el.

Întrebat dacă memorandumul care stabilea prelungirea staţionării trupelor româneşti în Irak până la 31 iulie nu însemna, implicit, retragerea acestora după această dată, Geoană a răspuns: "Este o decizie ce trebuia luată prin structurile instituţiilor româneşti. Este nevoie de o decizie formală a CSAT, nu de un memorandum cu irakienii, ci de memorandum pentru o decizie politică românească. Trebuia informat Parlamentul. Aceste proceduri nu au fost îndeplinite şi sunt convins că aceste proceduri vor fi îndeplinite cu sau fără Mircea Geoană în CSAT".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că va solicita oficial în şedinţa conducerii coaliţiei de marţi modificarea Protocolului de guvernare, în sensul eliminării prevederii legale prin care preşedintele Senatului este şi vicepreşedinte al CSAT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici