Geoană: Preferinţa PC de a avea candidat în colegiul 19 trebuie respectată

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că PSD trebuie să respecte "preferinţa" PC de a avea candidat la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor în colegiul 19 din Capitală.

25 afișări
Imaginea articolului Geoană: Preferinţa PC de a avea candidat în colegiul 19 trebuie respectată

Geoană: Preferinţa PC de a avea candidat în colegiul 19 trebuie respectată (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Geoană a spus că alianţa dintre PSD şi PC funcţionează în continuare şi, aşa cum în 2008 candidatul pentru colegiul 19 pentru Camera Deputaţilor a aparţinut PC, la fel trebuie să se întâmple şi la alegerile provocate de demisia Danielei Popa din Parlament.

"Cred că prima lor preferinţă de a avea un candidat în colegiu trebuie respectată", a adăugat el.

Geoană a afirmat că se bazează şi pe sprijinul PNL la alegerile din colegiul 19, aşa cum social-democraţii au fost "extrem de utili şi activi" în alegerea lui Radu Stroe.

"Sunt convins că şi liberalii şi pesediştii şi conservatorii vor putea lucra împreună şi să lăsăm deoparte un concurs de frumuseţe care se naşte între liderii PSD şi PNL. Este mai important să colaborăm, este mai important să ne luptăm cu adversarul nostru principal decât să facem discursuri paralele", a declarat el.

Daniela Popa a demisionat din Parlament la 1 februarie, după ce a fost numită în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Alegerile parţiale pentru ocuparea locului vacant în Camera Deputaţilor trebuie să fie organizate în cel mult trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Camerei prin care se constată încetarea mandatului de deputat.

Guvernul nu a fixat încă data alegerilor parţiale din colegiul 19 din Capitală.

Liliana Mincă, fost director general al Loteriei Române, va fi candidatul PC la alegerile din Colegiul 19 Bucureşti pentru locul de deputat rămas vacant în urma demisiei Danielei Popa, decizia oficială urmând să fie luată după ce Guvernul stabileşte data scrutinului, au declarat, în 10 februarie, surse din PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici