Iohannis a primit la Cotroceni delegaţia României la competiţia „Invictus Games Toronto 2017”

Preşedintele Klaus Iohannis a primit joi, la Palatul Cotroceni, delegaţia militarilor români care vor participa la competiţia sportivă „Invictus Games Toronto 2017” şi le-a înmânat acestora drapelul României.

194 afișări
Imaginea articolului Iohannis a primit la Cotroceni delegaţia României la competiţia „Invictus Games Toronto 2017”

Iohannis a primit la Cotroceni delegaţia României la competiţia „Invictus Games Toronto 2017”

”Exemplul de putere interioară pe care îl oferiţi are, cu certitudine, un impact semnificativ asupra celor care ajung să cunoască emoţionantele dumneavoastră poveşti de viaţă. Este impresionantă determinarea cu care aţi depăşit inevitabila teamă în faţa unui viitor incert şi aţi reuşit nu doar să mergeţi mai departe cu demnitate, dar şi să vă asumaţi un rol important în societate. V-aţi întors din nou la luptă, de data aceasta pe terenul de sport. Participarea la proiectul «Invictus Team România - 2017» este o demonstraţie a spiritului dumneavoastră de adevăraţi campioni, care au depăşit cele mai grele obstacole, şi o frumoasă dovadă de solidaritate umană”, a transmis, în cadrul discursului său, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a apreciat că militarii români nu sunt doar buni profesionişti, aceştia având o conduită exemplară şi capacitatea de a se integra în viaţa socială şi sportivă a NATO.

”Vă aflaţi la prima participare, cu o delegaţie restrânsă, dar ştiu că aveţi suflete mari şi că, prin conduita dumneavoastră exemplară, veţi arăta că militarii români nu sunt doar foarte buni profesionişti, ci au şi capacitatea de a se integra în viaţa socială şi sportivă a Alianţei Nord-Atlantice. Sunt sigur că veţi reprezenta România cu talent, profesionalism şi demnitate la Jocurile Paralimpice de la Toronto, la toate cele şapte discipline sportive”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a înmânat drapelul României căpitanului echipei, maiorul Laurenţiu Şerban.

”Eu şi camarazii mei am venit către proiectul Invictus cu entuziasm, seriozitate şi hotărâre, aşa cum în urmă cu ceva ani plecam în misiuni în teatrele de operaţii internaţionale. (...) Mulţumim tuturor celor care şi-au reunit energiile în jurul acestul proiect inspirat şi vă promitem că, deşi avem o echipă printre cele mai mici, de doar 15 sportivi şi suntem la prima participare, vom reprezenta Armata şi ţara cu dăruire, aşa cum am făcut-o şi în teatrele de operaţii”, a spus maiorul Laurenţiu Şerban.

Invictus Games este o competiţie sportivă care a avut prima ediţie în 2014 şi reuneşte delegaţii naţionale alcătuită din veterani şi militari răniţi pe teatrele de operaţiuni sau cu diverse afecţiuni. În 2016, preşedintele Klaus Iohannis a participat la evenimentul ”Pedalăm pentru Invictus”, menit să adune fondurile necesare participării delegaţiei României la ediţia din 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici