Iohannis: Dorim să colaborăm cu PDL în administraţia locală din Sibiu

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat despre schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean Sibiu, că aşteaptă poziţia organizaţiei judeţene a partidului, dar şi poziţia PDL "într-un interval relativ scurt", întrucât doreşte colaborare "în administraţia locală".

131 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Dorim să colaborăm cu PDL în administraţia locală din Sibiu

Klaus Iohannis (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, care este şi primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă se vor iniţia demersuri pentru a schimba majoritatea actuală din Consiliul Judeţean Sibiu şi înlocuirea vicepreşedintelui PSD al instituţiei şi a precizat că încă nu a fost luată în discuţie această chestiune.

"Tema Consiliului Judeţean nu am abordat-o. O să o discutăm, o să vedem. Pentru mine va fi importantă poziţia organizaţiei judeţene PNL care va trebui să se poziţioneze şi, evident, într-un interval relativ scurt de timp, şi poziţia filialei PDL, cu care dorim să colaborăm în administraţia locală", a declarat Iohannis.

Întrebat dacă el va discuta cu liderii locali ai PDL, Iohannis a răspuns: "Eu, mai degrabă cu domnul Blaga". El a adăugat că problemele locale se vor dezbate între liderii locali ai celor două partide.

Liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, afirma, miercuri, că "USL nu a mai existat" în judeţ după ruperea Uniunii la nivel central decât prin susţinerea unor proiecte "bune pentru comunitate", iar cu democrat-liberalii a avut "o colaborare bună şi până acum" în judeţ.

Consiliul Judeţean Sibiu este format din 33 de consilieri dintre care nouă FDGR, nouă PSD, şapte PDL, câte trei PNL şi PP-DD şi doi de la PC.

Cât timp a funcţionat USL, având în vedere că prim-vicepreşedintele liberalilor, Klaus Iohannis, este şi fost lider al FDGR şi a rămas în continuare membru cu influenţă al acestei formaţiuni, FDGR a votat întotdeauna alături de Uniune, obţinându-se o majoritate confortabilă.

În condiţiile noii înţelegeri dintre PNL şi PDL, cele două formaţiuni ar deţine doar zece consilieri, majoritatea fiind însă asigurată prin voturile date de FDGR.

Conducerea CJ Sibiu este asigurată în prezent de către Ioan Cindrea (PSD) şi vicepreşedinţii Ioan Banciu (PSD) şi Marcel Luca (PNL).

În Consiliul Local (CL) Sibiu, schimbarea alianţelor politice la nivel central nu a produs modificări nici până acum, deoarece FDGR deţine singur majoritatea, celelalte partide având câte doi sau trei consilieri.

CL Sibiu este format din 23 de consilieri, 15 dintre aceştia fiind de la FDGR, doi de la PDL, trei de la PSD, doi de la PNL şi unul de la PC.

Primăria Sibiu este condusă de Klaus Iohannis care, la momentul alegerilor locale din 2012, era preşedinte al FDGR şi a candidat cu susţinere din partea PNL. Ulterior, acesta a devenit prim-vicepreşedinte al PNL şi a renunţat la conducerea FDGR, fiind însă în continuare membru al formaţiunii. Iohannis este ajutat de doi viceprimari, unul de la PNL, Virgil Popa, şi unul de la FDGR, Astrid Fodor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici