ÎPS Teodosie, ofertă pentru Dan Barna, după ce a devenit tată: Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu ar refuza să îl boteze pe fiul lui Dan Barna: „N-aş refuza, dar depinde de voinţa dânsului. Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină, de la rău la bine”, a spus Arhiepiscopul.

23538 afișări
Imaginea articolului ÎPS Teodosie, ofertă pentru Dan Barna, după ce a devenit tată: Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină

ÎPS Teodosie, ofertă pentru Dan Barna, după ce a devenit tată: Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină

ÎPS Teodosie a fost întrebat, în timpul interviului săptămânal de la Radio Dobrogea, de joi, dacă l-ar boteza pe fiul lui Dan Barna.

„Dacă dânsul va vrea să îl boteze şi voi avea şi binecuvântarea Preafericitului - dacă o fi în Bucureşti – după un dialog, să îl îndemn la credinţă, să îi tălmăcesc ce e botezul, n-aş refuza, dar depinde de voinţa dânsului. Nu aş refuza şi întâi aş face un dialog cu dânsul referitor la botez, la dreapta credinţă, ce înseamnă aceasta. Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină, de la rău la bine”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul a spus că nu ar fi „o surpriză de nepetrecut” aceea de a-i boteza copilul vicepremierului.

„Ar putea să fie o astfel de surpriză. Tâlharii au devenit sfinţi, păgânii au devenit mucenici. Iată, nu este imposibil, depinde de dumnealui. Dar nu pot să intru forţat în conştiinţa cuiva. Sigur că toate sunt condiţionate de persoană, de voia lui liberă. Eu n-am nimic cu nimeni, nu urăsc pe nimeni, compătimesc pe cei care nu mărturisesc adevărul. Nu voi urî vreodată vreun om fără credinţă sau fără religiozitate. Ura e numai de la diavol. Noi nu refuzăm pe nimeni”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Dan Barna şi soţia sa, Olguţa Dana Totolici, au devenit părinţi în 10 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici