Lazăr Comănescu pleacă în Iran. Din delegaţie fac parte şi oameni de afaceri

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, face o vizită în Iran, în perioada 29 februarie –2 martie, urmând să fie primit de preşedintele Hassan Rouhani şi de preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, aceasta fiind prima vizită a unui demnitar european după alegerile parlamentare.

448 afișări
Imaginea articolului Lazăr Comănescu pleacă în Iran. Din delegaţie fac parte şi oameni de afaceri

Lazăr Comănescu pleacă în Iran. Relansarea relaţiilor politico-diplomatice, pe agenda vizitei (Imagine: Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Comănescu va avea "consultări extinse" cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, pe agenda vizitei figurând şi întrevederi cu miniştrii economiei şi finanţelor, petrolului, informează MAE.

Şeful diplomaţiei române va fi însoţit de o delegaţie economică, formată din oficiali din ministerele cu competenţe economice - Ministerul Energiei şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri -, conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din România.

Ministrul va participa la deschiderea unui Forum economic româno-iranian la Camera de Comerţ, Industrie, Mine şi Agricultură a Republicii Islamice Iran. Potrivit sursei citate, agenda discuţiilor va include teme legate de relansarea relaţiilor politico-diplomatice, colaborarea economică şi sectorială în domeniile de interes comun.

De asemenea, vor fi abordate şi evoluţiile actuale în plan regional şi internaţional, cu accent pe situaţiile de criză din Orientul Mijlociu.

Vizita lui Comănescu are loc în contextul favorabil deschiderii cooperării politice şi economice a comunităţii internaţionale faţă de Teheran, după intrarea în vigoare a Acordului asupra dosarului nuclear cu Iranul şi ridicarea unei părţi a sancţiunilor.

Este prima vizită a unui demnitar european după desfăşurarea alegerilor parlamentare din Iran din 26 februarie, mai precizează MAE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici