Lider local PSD: Există multe asemănări între Iohannis şi Isărescu. Cei doi manipulează, nu-şi îndeplinesc rolul de mediator

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că există multe asemănări între preşedintele Klaus Iohannis şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunând că cei doi manipulează, nu-şi îndeplinesc rolul de mediator, politic sau economic.

224 afișări
Imaginea articolului Lider local PSD: Există multe asemănări între Iohannis şi Isărescu. Cei doi manipulează, nu-şi îndeplinesc rolul de mediator

Lider local PSD: Iohannis a încercat să manipuleze, în aceeaşi măsură Isărescu se războieşte cu Guvernul

„Este o opinie personală despre anumite similarităţi în ceea ce priveşte comportamentul celor doi, preşedintele Klaus Iohannis şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. E o opinie care rezultă din observaţiile pe care le-am făcut asupra modului în care cei doi s-au raportat la echipele guvernamentale. În mod constant preşedintele a obstrucţionat, ignorând cu bună ştiinţă rolul său de mediator, Guvernul Dăncilă. În mod constant a învinuit, a insultat şi evident a încercat să manipuleze atât electoratul PSD cât şi cetăţenii români care nu au suficiente informaţii în legătură cu activitatea guvernamentală. Ultimul comportament de genul acesta a generat criza care a urmat după vacantarea celor două posturi de miniştri, de la Transporturi şi de la Dezvoltare”, a declarat Dumitru Buzatu, vineri, pentru MEDIAFAX.

Acesta acuză că guvernatorul BNR Mugur Isărescu este partizan.

„În aceeaşi măsură domnul Isărescu se războieşte cu Guvernul, face declaraţii ironice la adresa Guvernului, încearcă să manipuleze în sensul unor opinii exprimate de oameni care în mod cert au interes ca anumite acte normative ale Guvernului să nu intre în vigoare, uitând că potrivit legii de funcţionare a BNR are toată îndreptăţirea să se comporte într-un anumit fel ca şi preşedintele, un fel de mediator în ceea ce priveşte viaţa economică. În aceste cazuri, expunându-se astfel criticilor prin situarea sa partizană. Am văzut că Isărescu făcea apel şi la activitatea politică a domniei sale care s-a sfârşit printr-o candidatură a domniei sale la preşedinţia României, care a fost „răsplătită” de către români cu 5% din voturile lor. Asta arătând ce mare apreciere dau activităţii domniei sale”, a completat Buzatu.

„Cred că oameni importanţi aleşi sau numiţi în funcţii în statul român trebuie să abandoneze mentalitatea această partizană şi să încerce să se ridice la înălţimea misiunii care le-a fost atribuită. Dacă nu se întâmplă asta, atunci trebuie să eliminăm răul. E o opinie personală”, a conchis liderul PSD Vaslui.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, în mai multe rânduri, Executivul, spunând că măsurile guvernamentale arată o gravă lisă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu şi lung.

De asemenea, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, au fost invitaţia săptămâna aceasta la audieri în Comisia economică a Senatului, pentru a da explicaţii despre calcularea indicelui ROBOR. Niciunul dintre cei doi nu au participat la audierile comisiei parlamentare.

Ca urmare a acestei neprezentări, senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunţat că îi va invita, din nou, la audieri în Comisia economică pe cei doi, iar de data aceasta invitaţiile vor fi trimise prin Biroul permanent al Senatului, în cursul săptămânii viitoare.

Totodată, preşedintele Consiliului Concurenţei, a confirmat, marţi seara, că autoritatea pe care o reprezintă desfăşoară, de la începutul acestui an, o investigaţie privind indicele ROBOR. Acesta a adăugat că, în prezent, autoritatea are sub investigaţie nouă bănci, începând de anul trecut, dar nu vizează operaţiunile acestora legate de ROBOR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici