Liderii PPE susţin candidatura lui Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte

Liderii Partidului Popular European (PPE) şi grupului PPE din Parlamentul European, Wilfried Martens şi Joseph Daul, şi-au exprimat susţinerea pentru Traian Băsescu, care candidează pentru un nou mandat de preşedinte al României, se arată într-un comunicat oficial.

19 afișări
Imaginea articolului Liderii PPE susţin candidatura lui Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte

Liderii PPE susţin candidatura lui Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Partidul Popular European susţine candidatura lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României. Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc în timpul mandatului preşedintelui Băsescu, prin contribuţia acestuia", se arată în declaraţia comună a lui Wilfried Martens şi Joseph Daul.

"Ne-am întâlnit de mai multe ori cu preşedintele Băsescu, atât în România cât şi la reuniunile la nivel înalt ale PPE şi ale instituţiilor europene. Am fost impresionaţi întotdeauna în mod pozitiv de Traian Băsescu, de angajamentul său pentru aprofundarea integrării europene a României şi de implicarea preşedintelui în toate dezbaterile europene majore", subliniază liderii PPE.

"Rolul domnului Băsescu în soluţionarea provocărilor europene majore din regiunea sa - în special în securitatea energetică şi stabilitatea în zona Mării Negre - este bine-cunoscut şi a avut un impact important asupra Europei. Partidul Popular European apreciază şi eforturile continue ale preşedintelui Băsescu de modernizare a statului, angajamentul său în combaterea corupţiei la nivel înalt şi în favoarea aplicării corecte a legilor în România", insistă Wilfried Martens şi Joseph Daul.

"Partidul Popular European consideră că, într-o perioadă de provocări politice şi economice, România are nevoie de un preşedinte capabil să susţină eforturile de revigorare economică pe plan intern şi să reprezinte în mod eficient interesele ţării în cadrul Uniunii Europene. Suntem convinşi că un nou mandat îi va permite preşedintelui Băsescu să continue reformele majore pe care le-a iniţiat deja şi să accelereze aplicarea completă a standardelor şi valorilor europene în România", adaugă liderii PPE.

"Îi dorim preşedintelui Băsescu succes în acest scrutin crucial şi exprimăm încrederea că vom putea continua să colaborăm în aceeaşi relaţie de încredere după ce va fi reales, pentru promovarea intereselor României şi a ambiţiilor europene ale cetăţenilor români", încheie Wilfried Martens şi Joseph Daul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici