Liviu Dragnea: Există un plan de a forţa Comisia Europeană să declanşeze procedura de deficit excesiv împotriva României

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că există un plan pentru a decredibiliza Guvernul şi pentru a forţa Comisia Europeană să declanşeze împotriva României o procedură de „deficit excesiv pe prognoză”, considerând că Executivul nu va realiza ţinta de deficit.

1277 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Există un plan de a forţa Comisia Europeană să declanşeze procedura de deficit excesiv împotriva României

Liviu Dragnea: Există un plan de a forţa Comisia Europeană să declanşeze procedura de deficit excesiv împotriva României

„O să vă spun ceva ce nu s-a mai spus în spaţiul public şi domnul Viorel Ştefan poate să vă confirme: există un plan pentru a decredibiliza Guvernul nostru care a fost alimentat cu faptul că nu o să avem venituri pentru Legea salarizării, că nu o să putem să facem veniturile pe care le-am prognozat, că nu o să avem creşterea economică prognozată şi acest scandal cu pensiile pentru a genera în Comisia Europeană ceva nemaiauzit, nemaiîntâlnit, neprevăzut în Tratat şi anume pentru a forţa Comisia Europeană să declanşeze o procedură de deficit excesiv pe prognoză, adică să nu aştepte sfârşitul anului şi să spună că de acum declanşăm procedura de deficit excesiv pentru că noi credem, după toate semnalele care vin din spaţiul public din România, că Guvernul nu va realiza ţinta de deficit. Acesta e de fapt planul, este un plan complex, urât, cu care o să ne batem”, a susţinut Dragnea miercuri seara la Antena 3.

Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, prezent în studio, a explicat să cel mai grav lucru care s-ar putea întâmpla în acest caz ar fi blocarea fondurilor europene.

La întrebarea moderatorului, adresată lui Dragnea, referitoare la cine ar sta în spatele acestui plan, liderul PSD a evitat să răspundă concret.

„Nu vreau să mă lansez în supoziţii, dar le transmit celor care ticluiesc planul ăsta că dacă-l continuă o să discutăm şi mai deschis. Şi vorbim la cel mai înalt nivel, adică să nu credem că vorbim de nivelul doi sau trei”, a spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici