MAE promovează pe Twitter alegerile pentru românii din străinătate

Ministerul de Externe promovează pe portalul Twitter, pentru românii din străinătate, modul de organizare a prezidenţialor, cu sprijinul mai multor trusturi de presă şi companii pentru popularizarea scrutinului în rândul românilor care călătoresc sau se află în afara ţării.

16 afișări
Imaginea articolului MAE promovează pe Twitter alegerile pentru românii din străinătate

MAE promovează pe Twitter alegerile pentru românii din străinătate

Oana Marinescu, director general de Diplomaţie Publică în cadrul MAE, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că "mai multe instituţii media dar şi companii private şi de stat s-au implicat benevol" în campania MAE de mediatizare a alegerilor de la 22 noiembrie. Astfel vor fi realizate mai multe afişe. De asemenea, un spot a fost realizat gratuit pentru MAE şi urmează să fie prezentat în aeroportul Otopeni.

Cetăţenii români care vor vota la secţiile de votare din străinătate vor fi obligaţi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere că nu au mai votat şi nici nu vor vota la o altă secţie de votare nici pentru preşedinte, nici pentru referendum, urmând astfel să fie completată o singură declaraţie pentru ambele scrutine. După completarea declaraţiei, alegătorul va fi întrebat dacă doreşte să voteze atât pentru prezidenţiale cât şi pentru referendum.

Cei care vor dori să voteze pentru referendumul pe tema Parlamentului unicameral vor primi două buletine de vot pe fiecare dintre acestea fiind înscrisă câte o întrebare. Astfel, primul buletin de vot va avea înscrisă pe el întrebarea "Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?" iar în cazul celui de-al doilea buletin de vot întrebarea va fi: "Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maxim 300?". Alegătorii nu vor putea opta pentru una dintre cele două întrebări. Buletinele de vot cu întrebările pentru referendum vor fi tipărite în culori diferite - negru pentru prima întrebare şi albastru pentru cea de-a doua întrebare.

Secţiile de votare vor avea câte trei urne fiecare - una pentru alegerile prezidenţiale şi câte una pentru fiecare întrebare de la referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici