Marko Bela: UDMR va avea postul de vicepremier şi portofoliile de la Mediu, Sănătate şi Cultură

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat, vineri, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că în urma negocierilor cu PDL Uniunea ar obţine portofoliile de la Mediu, Sănătate, Cultură şi postul de vicepremier, fără a menţiona ce persoane ar urma să ocupe funcţiile de miniştri.

18 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: UDMR va avea postul de vicepremier şi portofoliile de la Mediu, Sănătate şi Cultură

Marko: Probabil că UDMR va avea trei portofolii şi funcţia de vicepremier (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Marko Bela a declarat că CRU trebuie să ajungă la o hotărâre între două variante: o opoziţie "grea-grea-grea", ceea ce el nu recomandă sau varianta participării la o coaliţie de guvernare, pe termen scurt, mediu sau lung, pe care a calificat-o, totuşi, ca riscantă.

"Consiliul Permanent va numi persoanele, dar CRU trebuie să ajungă la o hotărâre", a spus Marko Bela, anunţând că, în urma negocierilor cu PDL, Uniunii i-ar reveni portofoliile Mediului, Sănătăţii, Culturii şi funcţia de vicepremier.

El nu a nominalizat propunerile pentru aceste portofolii.

Marko a spus că obţinerea a patru posturi în Guvern din cele 16-17, incluzând premierul, este un rezultat important, deşi formula nu este cea optimă.

El a subliniat că este o realizare obţinerea portofoliului de la Cultură, care ar da posibilitatea atingerii unor obiective legate de învăţământ şi cultură din programul UDMR, arătând că în urmă cu 15 ani a fost imposibil ca Uniunea să obţină un secretar de stat în respectivul minister.

Pe de altă parte, a spus Marko Bela, în pofida discuţiilor "infernale", UDMR nu a reuşit să obţină "ministerul care gestionează infrastructura".

Potrivit unor surse din UDMR, se vehiculează numele lui Laszlo Borbely la Mediu, al senatorului UDMR de Bihor Cseke Attila la Sănătate şi al lui Kelemen Hunor la Cultură, în timp ce Marko Bela ar urma să ocupe funcţia de vicepremier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici