Nicolăescu: După ce avem punctul de vedere al USL pe sănătate, atunci Vasile Cepoi îl va lua în braţe

Preşedintele comisiei din PNL pe sănătate, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi, la o dezbatere, că în cadrul USL se lucrează la un proiect în domeniul sănătăţii, iar după ce va fi finalizat ministrul Vasile Cepoi va trebuie să "îl ia în braţe" şi să spună că îl aplică.

324 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: După ce avem punctul de vedere al USL pe sănătate, atunci Vasile Cepoi îl va lua în braţe

Vasile Cepoi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Nu este încă nevoie de o lege separată a Sănătăţii, dar actuala lege este nevoie să fie actualizată la anumite capitole, pentru că este nevoie urgentă de anumite schimbări, ca urmare a nerealizărilor din ultimii trei ani şi jumătate", a spus Eugen Nicolăescu, în cadrul unei dezbateri pe tema sănătăţii, la care au participat mai mulţi reprezentanţi ai lumii medicale.

El a precizat că este necesară o consultare a reprezentanţilor lumii medicale, a asociaţiilor de pacienţi, o legătură mai bună cu societatea civilă, precum şi consultări pentru fiecare pas realizat.

Nicolăescu a declarat că "în acest moment există o dorinţă a unora de a avea neapărat o lege a sănătăţii în România", iar Ministerul Sănătăţii, ca organ al administraţiei centrale, are această sarcină.

Întrebat cum comentează anunţul ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, privind finalizarea legii sănătăţii până la 1 iulie, Eugen Nicolăescu a declarat: "Eu vă spun la modul foarte clar şi ferm, în domeniul sănătăţii, USL-ul nu are deocamdată un program unitar de guvernare".

Nicolăescu a continuat: "Domnul Cepoi, în acest moment execută sarcinile ministerului. Oricum, spunea că proiectul de lege va fi gata până la 30 iunie, când va fi suspus dezbaterii publice. În clipa când va fi depus acel proiect de lege, noi vom avea, sper, în următoarele luni de zile, un proiect propriu al USL-ului, cu care vom amenda sau vom schimba sau vom accepta, depinde la ce formule vom ajunge, acel proiect de lege".

El a menţionat că proiectul de lege despre care vorbeşte ministrul Vasile Cepoi vine dinainte de a se instala acest guvern.

"Eu v-am spus şi o repet: Nu există în acest moment un punct de vedere al USL pe Sănătate şi noi trebuie să îl facem", a adăugat Eugen Nicolăescu, menţionând că în calitatea sa de preşedinte al comisiei de sănătate din PNL doreşte să finalizeze acest document.

Nicolăescu a mai anunţat că, atunci când se vor finaliza concluziile PNL, va avea loc o discuţie şi cu PSD.

"Am discutat şi cu doamna Rodica Nassar şi abia după ce avem şi punctul de vedere al USL, atunci domnul Cepoi îl va lua în braţe şi va spune: Eu voi face acest program al USL. Simplu ca «Bună ziua»!", a arătat Nicolăescu.

Legea sănătăţii va fi gata pentru dezbatere publică la 1 iulie, dar primul pas important este asumarea politică de către Guvern a soluţiilor propuse, pentru că sunt mai multe variante posibile, fiecare cu avantajul şi dezavantajul său, a spus ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici