Paleologu: Probabilitatea ca moţiunea mea să câştige e foarte redusă, dar vreau să destind atmosfera

Deputatul PDL Theodor Paleologu a declarat, vineri, că nu crede că va fi câştigătoare moţiunea "Privind spre viitor" pe care intenţionează să o susţină pentru şefia PDL, că nu are "apucături de killer în politică", dar vrea să destindă atmosfera şi este sigur că o să reuşească.

36 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Probabilitatea ca moţiunea mea să câştige e foarte redusă, dar vreau să destind atmosfera

Paleologu: Probabilitatea ca moţiunea mea să câştige e foarte redusă, dar vreau să destind atmosfera (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Paleologu a precizat la Realitatea.net că ideea de a candida pentru şefia PDL la Convenţia Naţională "mijea" în mintea sa, iar decizia a luat-o marţi.

"M-aş caracteriza ca promotorul unei moţiuni în cadrul Congresului PDL din mai. Miza acestei moţiuni nu este numărul de voturi. Decizia am luat-o marţi. Ideea mijea în mintea mea, scriam la moţiune de câteva zile. Poate că totul a venit şi dintr-o analiză în urma căreia am realizat că ar fi nevoie şi de o a treia moţiune din necesitatea democraţiei interne, ca exemplu. E bine să depăşesc un tabu în partid legat de greii partidului", a adăugat fostul ministru al Culturii, potrivit sursei citate.

El a amintit că Monica Macovei, Sever Voinescu şi Cristian Preda au obţinut în martie o derogare în privinţa vechimii în partid prevăzută de Statut pentru candidaţi. "Mi-am spus că, dacă tot am obţinut-o, s-o şi folosim (...) Sper să obţin derogarea. Orice vot în plus faţă de al meu e un câştig", a continuat Paleologu, precizând că a venit în PDL în octombrie 2008.

Theodor Paleologu a precizat că a dorit ca iniţiativa sa să fie înţeleasă corect, "nu ca o tentativă de a dezbina, ci din dorinţa de a contribui la detensionarea partidului". "Am fost surprins de deschiderea cu care a fost primită această iniţiativă", a adăugat deputatul.

"Nu am apucături de killer în politică. Vreau să destind atmosfera şi sunt sigur că o să reuşesc. M-am apucat să fac toată această poveste tocmai pentru că nu sunt ahtiat de funcţii. Probabilitatea ca moţiunea mea să câştige este foarte redusă", a mai spus el.

Paleologu a menţionat că la redactarea moţiunii sale el a procedat "exact pe dos" faţă de cum se face de obicei, adică a spus lucruri precise şi nu a început cu doctrina şi ideologia partidului.

"Sunt câteva note de neconvenţionalitate. În general, o moţiune vorbeşte despre toate subiectele. Eu am ales să fac exact pe dos: să selectez un număr mic de subiecte şi să spun lucruri precise. Al doilea element de originalitate e că nu am început cu doctrina, cu ideologia. Am preferat să pornesc de la provocările viitoare pentru partid. Un rol important o au alegerile locale, în special Bucureştiul. Vorbesc de politici urbane, de mediu, ameliorarea transportului în comun. În partea a doua, la alegerile parlamentare, am ales o insistenţă asupra domeniilor subfinanţate, purtătoare de viitor. «Privind spre viitor» este titlul moţiunii şi reiese din aceste lucruri. Şi, evident, cultura şi accesul la cultură. Am introdus moţiunea pentru a insista asupra unor chestiuni pe care le consider a fi neglijate", a explicat el.

Fostul ministru al Culturii a vorbit la Realitatea.net şi despre modelele sale politice, arătând că a "crescut foarte mult cu modele romane în faţa ochilor. Cicero, Pompidou...".

"Despre Traian Băsescu, chiar gândesc de bine. Este un politician extrem de versat, cu un instinct foarte puternic, născut, nu făcut. Pentru mine, este inimitabil. Este un politician pur", a mai spus el, potrivit sursei citate.

Fostul ministru al Culturii, Teodor Paleologu, intenţionează să candideze la şefia PDL la Convenţia care va avea loc în luna mai. El a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, intenţia de a prezenta delegaţilor care vor participa la Convenţie o moţiune cu care să candideze la şefia partidului.

Emil Boc şi Vasile Blaga au decis să îşi anunţe candidaturile la şefia PDL în aceeaşi zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici