Ponta a semnat decizia prin care Ilie Botoş este numit secretar de stat la Ministerul de Interne

Premierul Victor Ponta a semnat, joi, decizia prin care Ilie Botoş, fost procuror general al României, este trecut din postul de secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului în cel de secretar de stat în Ministerul de Interne.

968 afișări
Imaginea articolului Ponta a semnat decizia prin care Ilie Botoş este numit secretar de stat la Ministerul de Interne

Ilie Botos (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, cererea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de detaşare a fostului procuror general al României Ilie Botoş la acest minister.

Detaşarea lui Ilie Botoş, procuror militar în cadrul Secţiei Parchetelor Militare - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se va face pe o perioadă de trei ani, începând de luni.

Prin decizia de luni, a încetat detaşarea lui Botoş la Cancelaria prim-ministrului din cadrul aparatului propriu de lucru al Guvernului, care a început în 13 februarie 2013.

Anterior, în 2 august 2012, generalul Ilie Botoş a fost numit şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), de către ministrul Apărării de atunci, Corneliu Dobritoiu.

Generalul Ilie Botoş deţinuse funcţia de adjunct al directorului general al DGIA, generalul Gheorghe Savu.

În 21 iulie 2006, Ilie Botoş şi-a dat demisia din funcţia de procuror general al României, ca urmare a fugii din România a lui Omar Hayssam (condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare pentru implicare în răpirea a trei reporteri în Irak).

Fuga lui Hayssam a generat, pe lângă demisia generalului magistrat Botoş, şi demisiile a trei şefi de servicii secrete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici