Ponta: Dacă Geoană ar fi acceptat să renunţe la şefia Senatului nu aş mai fi supus la vot excluderea

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, după CExN, că i-a propus lui Mircea Geoană să delege atribuţiile de preşedinte al Senatului către unul din vicepreşedinţii PSD, iar dacă acesta ar fi acceptat, nu ar mai fi supus la vot propunerea de excludere din partid.

469 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă Geoană ar fi acceptat să renunţe la şefia Senatului nu aş mai fi supus la vot excluderea

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax foto)

Ponta a afirmat că i-a solicitat lui Mircea Geoană, în Comitetul Executiv, să delege atribuţiile de preşedinte al Senatului către vicepreşedintele Ioan Chelaru.

El a menţionat că Geoană a refuzat acest lucru.

"Probabil că nu aş mai fi supus la vot propunerea de excludere dacă ar fi fost de acord, pentru că respecta astfel una din deciziile BPN. Sper ca în perioada următoare, întrucât îşi va pierde sprijinul politic pentru funcţia de preşedinte al Senatului, să facă acest lucru, să îşi delege atribuţiile către vicepreşedintele PSD", a declarat Ponta.

Întrebat de jurnalişti cum comentează acuzele pe care Geoană i le-a adus şi lui, dar şi lui Adrian Năstase şi Ion Iliescu, Ponta a răspuns: "Nu comentez, pentru că este un om pentru care eu m-am bătut până în ultima clipă ca să devină preşedintele României. (...) Sunt vorbe spuse la supărare, pentru un om pentru care ne-am bătut până în ultima clipă, nu cred că le merităm".

Întrebat cum comentează acuzele de "bolşevism" formulate de Geoană, Ponta a răspuns că Biroul Permanent Naţional a luat decizia înlocuirii lui Geoană de la Senat cu o singură abţinere, grupul senatorilor PSD a confirmat decizia cu cinci abţineri, Comisia de Integritate a propus excluderea lui Geoană cu 43 de voturi "pentru" şi cinci "împotrivă", iar CExN a confirmat propunerea de excludere cu 50 de voturi "pentru" şi cinci "împotrivă".

"Chiar cred că suntem cel mai democratic partid. Am mers în toate forurile. Îmi aduc aminte că în alte vremuri, de exemplu în cazul domnului Gabriel Oprea, s-a decis retragerea sprijinului politic într-o singură zi, într-o şedinţă de Birou Permanent", a adăugat Ponta.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după decizia CExN, că PSD nu se va reforma câtă vreme va fi condus din umbră de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, el precizând că Victor Ponta este o marionetă a acestora, "cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici