Ponta: Rezoluţia de necolaborare cu PDL şi Băsescu, votată de Congres, va avea valoare statutară

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri că la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezoluţii, iar una dintre acestea "prevede categoric că PSD nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL".

88 afișări
Imaginea articolului Ponta: Rezoluţia de necolaborare cu PDL şi Băsescu, votată de Congres, va avea valoare statutară

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a arătat că o altă rezoluţie se referă la participarea PSD în alegerile sub forma USL, iar cea de-a treia, la desemnarea unui candidat la funcţia de preşedinte şi a unui candidat la cea de prim ministru.

"Este o rezoluţie care va fi adoptată de către Congresul PSD, eu vorbesc în numele PSD, dar vor fi şi în Congresele PNL şi PC. Una dintre cele trei rezoluţii prevede categoric că PSD, vorbesc în numele partidului pe care-l conduc, nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL. Fiind votată de către Congres, are valoare statutară, pentru că numai Congresul poate să schimbe. Dacă-l va schimba vreodată, eu nu cred", a precizat Ponta.

Victor Ponta a mai spus că o altă rezoluţie care va fi adoptată de Congresul PSD se referă la participarea în alegeri sub forma USL, atât la alegerile locale cât şi la cele parlamentare şi prezidenţiale.

"Este o rezoluţie precedentă în sens logic celei prin care desemnăm un candidat la funcţia de preşedinte şi un candidat prim-ministru. Dacă n-am fi stabilit că mergem împreună nu-şi avea sensul o asemenea desemnare", a mai spus Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici