Promisiunile noului primar al Craiovei, ales în locul Olguţei Vasilescu: atragerea de fonduri europene şi crearea de locuri de muncă

Noul primar al Craiovei, Mihai Genoiu, ales după ce Lia Olguţa Vasilescu a demisionat pentru a deveni ministru, a depus luni jurământul de învestire, promiţând atragerea de fonduri europene şi crearea de locuri de muncă.

267 afișări
Imaginea articolului Promisiunile noului primar al Craiovei, ales în locul Olguţei Vasilescu: atragerea de fonduri europene şi crearea de locuri de muncă

Promisiunile noului primar al Craiovei, ales în locul Olguţei Vasilescu: atragerea de fonduri europene şi crearea de locuri de muncă

Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova, a fost ales la începutul lunii iunie de 42,8% dintre craiovenii prezenţi la vot. Acesta promite că în mandatul său se va preocupa de atragerea de fonduri europene în oraş, precum şi de crearea de locuri de muncă.

„Trebuie să ţinem cont că e o perioadă de tranziţie în ceea ce priveşte investiţiile. Investiţiile sunt finalizate şi date în folosinţă, cu excepţia uneia, Waterparkul, unde, ca o coincidenţă, azi (luni – n.r.) începe recepţia. Şi la Spitalul „Filantropia” recepţia începe tot astăzi. Ceea ce e cel mai important este obţinerea de noi finanţări. Este perioada în care se scriu proiecte pentru atragerea de fonduri europene şi vrem să folosim la maximum atât cele 42 de milioane de euro pe care le avem la dispoziţie prin axa 411, cât şi să avem proiecte în rezervă pentru fondurile rămase nefolosite de celelalte municipalităţi. În plus, vom continua să umărim accesarea fondurilor europene şi pe celelalte axe, pentru reabilitarea termică sau refacerea zonelor degradate. În acelaşi timp, unul dintre obiectivele importante pe care le vom urmări va fi crearea de locuri de muncă, obiectiv pe care sperăm să-l îndeplinim prin dezvoltarea parcului industrial, prin crearea parcului industrial Işalniţa şi prin intrarea într-o ritmicitate a întalnirilor cu reprezentanţii mediului de afaceri din oraş”, a declarat Mihail Genoiu.

Genoiu a mai spus că se bazează pe faptul că noul Guvern va avea în continuare oameni din Craiova.

„Vreau să profităm că avem şi vom avea în continuare un guvern cu oameni din Craiova, foarte mulţi parlamentari din Craiova”, a afirmat noul primar al oraşului.

La urne s-au prezentat 47.504 craioveni, dintre cele 255.782 persoane cu drept de vot, cifră corespunzătoare unui procent de 18,57%, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Mihail Genoiu a fost viceprimar şi primar interimar al oraşului până la depunerea candidaturii pentru alegerile din 11 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici