PSD cere demiterea "imediată" a ministrului Teodor Baconschi

PSD respinge "cu indignare" declaraţia ministrului de Externe, Teodor Baconschi, potrivit căreia este important ca PDL să fie "susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte" şi solicită preşedintelui şi premierului să îl demită pe acesta din funcţie "imediat şi necondiţionat".

153 afișări

"Prin această declaraţie, pe cât de cinică pe atât de iresponsabilă, efemerul titular al ministerului de Externe al României aduce o revoltătoare şi nemeritată ofensă demnităţii milioanelor de români, indiferent dacă aceştia trăiesc şi muncesc în ţară sau în afara hotarelor sale, ofensă care se cere sancţionată imediat şi necondiţionat. Avem, în acest fel, explicaţia dezastruoasei reprezentări şi gestionări a intereselor României şi ale poporului român în Uniunea Europeană şi în lumea contemporană, aflate în căutarea unor soluţii viabile pentru ieşirea din criză. O Europă şi o lume în care vocea României, a preşedintelui şi a şefului diplomaţiei sale nu s-a mai făcut auzită în ultimii ani. Prin aceste revoltătoare şi ruşinoase declaraţii, Teodor Baconschi nu a făcut decât să exprime crezul şi opţiunea PDL, partid a cărei dezastruoasă guvernare a adus majoritatea covârşitoare a românilor în situaţia de a-şi pierde speranţa zilei de mâine sau de a-şi căuta salvarea muncind în străinătate. Or, tocmai votul acestor «cerşetori» încearcă să îl câştige, mai bine spus, să îl cumpere ori să îl falsifice în beneficiul partidului său Teodor Baconschi, prin trâmbiţata iniţiativă a votului prin corespondenţă", se arată într-un comunicat al Departamentului PSD de politică externă şi relaţii cu comunităţile româneşti.

Social-democraţii opinează că, "în accepţiunea lui Teodor Baconschi, orice român care nu susţine PDL este un cerşetor sau un potenţial cerşetor".

"Este o interpretare tipică PDL de a demoniza pe toţi cei care s-au săturat de acest regim nociv pentru România. PSD consideră că românii, dinăuntrul şi din afara ţării, au datoria patriotică şi de onoare să reflecteze cu toată seriozitatea la aceste declaraţii şi să decidă, cu luciditate şi cu răspundere pentru destinele ţării, ale lor şi ale famillilor lor", mai spus social-democraţii.

PSD cere demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi.

"Având în vedere că, prin gravitatea lor fără precedent, declaraţiile lui Teodor Baconschi îl fac definitiv şi irevocabil incompatibil cu calitatea de ministru al Afacerilor Externe, solicităm preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc să îl demită imediat şi necondiţionat din această funcţie. Considerăm că nu există niciun argument diplomatic, politic sau moral ce ar putea fi invocat în favoarea unei soluţii de compromis", se arată în comunicat.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, sâmbătă, la Piteşti, că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL "să se poziţioneze pe eşicherul politic ca principal partid de centru dreapta" şi să fie susţinut de "România care lucrează, nu de România care cerşeşte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici