PSD prezintă carnetul de fost deţinut politic al lui Ioan Muntean | FOTO

Social-democraţii au prezentat, vineri, într-un comunicat de presă, fotografii cu carnetul de membru al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România al lui Ioan Muntean, ca reacţie la informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora acesta ar fi fost deţinut de drept comun.

3721 afișări
Imaginea articolului PSD prezintă carnetul de fost deţinut politic al lui Ioan Muntean | FOTO

PSD prezintă carnetul de fost deţinut politic al lui Ioan Muntean

„Având în vedere faptul că au apărut afirmaţii mincinoase în media, privind cazul domnului Ioan Muntean cum că nu ar fi fost deţinut politic, ci deţinut de drept comun, vă trimitem ataşat foto cu dovada carnetului de membru A.F.D.P.R. (Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România)”, arată social-democraţii, într-un comunicat de presă remis, vineri MEDIAFAX.

Delegaţia PSD care a avut consultări, vineri la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei în justiţiei a fost compusă din foştii deţinuţi politici, Ioan Muntean şi Marin Iancu, şi deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Cei doi i-au propus preşedintelui Klaus Iohannis, vineri, la consultările de la Palatul Cotroceni, două întrebări pentru referendumul pe care şeful statului a anunţat că-l va declanşa la alegerile europarlamentare.

"După discuţiile tehnice pe tema referendumului, preşedintele a stat de vorbă cu cei doi foşti deţinuţi politici, care au adresat şi o sugestie de întrebare: Fraţi români, este moral, legal şi constituţional ca la 30 de ani după Revoluţia sângeroasă anticomunistă din decembrie '89 să se tolereze în funcţii înalte de conducere foşti torţionari? E normal ca la 30 de ani după căderea regimului opresiv comunist, foştii deţinuţi torţionari să fie promovaţi în funcţii gigantice de conducere?", au fost sugestiile de întrebări propuse de foştii deţinuţi preşedintelui Klaus Iohannis, după cum a anunţat deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a declarat, într-o întâlnire informală cu presa, că foştii deţinuţi politici nu i-au prezentat întrebările despre tolerarea în funcţii de conducere a unor foşti torţionari. Anterior, el a acuzat, într-o declaraţie de presă, PSD că a încercat în mod jalnic să îi folosească pe cei doi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici