Schimb de replici Antonescu-Boc la dezbaterea despre Constituţie de la TVR

Premierul Emil Boc, preşedinte al PDL, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au avut, joi seară, la TVR, un schimb de replici pe tema rezultatului referendumului din 2009, liberalul acuzându-l pe şeful Guvernului că face intenţionat o eroare când spune că toţi românii au votat pentru unicameralism.

55 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici Antonescu-Boc la dezbaterea despre Constituţie de la TVR

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a spus la dezbaterea de la TVR că "românii" au votat la referendum pentru unicameralism, iar Antonescu a replicat că este vorba despre majoritatea celor care au votat la referendum.

Antonescu i-a atras atenţia premierului, când acesta vorbea despre voinţa românilor, că el nu este turc, ci tot român. Premierul i-a replicat liderului liberal că se îndoieşte de afirmaţie, acuzându-l că ignoră voinţa "românilor".

"V-am adus să vedeţi ce spun românii. Cred că este important ceea ce spun românii", a spus Boc, referindu-se la rezultatul referendumului.

Antonescu i-a replicat lui Boc: "Domnule prim-ministru, nici eu nu sunt turc, deşi nu ar fi nicio nenorocire. (..) Am şi eu dreptul la cetăţenie". Afirmaţia a dus şi la răspunsul lui Emil Boc: "După cum văd că înţelegeţi voinţa românilor, am o îndoială cu privire la ceea ce spuneţi".

Boc a mai spus că 77% dintre români au votat la referendumul care a fost validat şi au spus că vor Parlament unicameral, iar 22% s-au opus.

"Credeţi că toţi cei 77% sunt pedelişti? Vă spun, domnule Ponta, sunt şi pesedişti, penelişti, sunt udemerişti. Iar noi ce facem venim aici, suntem experţi iar românii care ne dau bani să trăim în funcţiile astea publice nu contează", a mai spus liderul PDL.

El a continuat, arătând că nu poate lua parte "la acest joc nedemocratic" şi precizând că face o invitaţie deschisă către ceilalţi lideri de partide să discute pe marginea a "ceea ce au votat românii" la referendum.

Crin Antonescu i-a răspuns: "Vă rog frumos, încetaţi cu aceste concepte, români şi oameni. Suntem şi noi români şi oameni, chiar ne contestaţi şi calitatea de om acum".

Întrebat de Boc dacă îl deranjează ce au votat românii la referendum, Antonescu a răspuns: "Mă deranjează că sunteţi demagogi".

"Adică şase milioane de români sunt demagogi, spune Crin Antonescu în această ţară", a replicat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici