Video Solidaritate de premier: Orban bagă şi „şefimea” în şomaj tehnic

  • Premierul vrea ca şi demnitarii să poată intra în şomaj tehnic
  • Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă privind şomajul tehnic în rândul demnitarilor
  • Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Este momentul unei solidarităţi pe toate planurile şi la toate nivelele
1274 afișări

Nimeni nu e „prea şef” ca să intre în şomaj tehnic. Ludovic Orban şi-a dat seama că nu doar mediul privat trebuie să ducă greul acestei crize. După ce a anunţat că va băga şi bugetarii în şomaj tehnic, acum a pus ochii şi pe cei cu funcţii în stat.

Ludovic Orban, premierul României: ”Să găsiţi o formă de exprimare a solidarităţii şi pentru şefime, adică inclusiv pentru noi, demnitarii care exercităm funcţii de demnitate publică, da?”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: ”Da. Şi eu cred că este momentul unei solidarităţi pe toate planurile şi la toate nivelele.”

Guvernul va adopta, cel mai probabil, săptămâna viitoare o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: ”Vă confirm faptul că prima variantă a ordonanţei care vizează şomajul tehnic la nivelul sistemului public este gata. În zilele următoare, în perioada următoare, o voi circula, varianta pe care Ministerul Muncii o propune, şi o voi discuta cu toţi colegii din guvern, care îşi cunosc domeniile de activitate, respectiv specificităţile.”

Ludovic Orban, premierul României: ”Am o singură observaţie: în cursul acestei săptămâni!”

Bugetarii vor lucra, pe rând, câte o jumătate de lună. Restul vor fi într-o formă echivalentă şomajului tehnic. Orban spune că măsura va aduce o economie la buget de aproape 1,5 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici