Tensiuni în coaliţie pe tema legii energiei. PNL: Propunerile vor fi analizate dacă aduc îmbunătăţiri

  • Sunt tensiuni în coaliţia de guvernare din cauza legii plafonării preţurilor la energie.
  • Luni, după ce PSD a anunţat că va propune modificarea legii, liberalii au spus că propunerile vor fi luate în calcul dacă aduc îmbunătăţiri.
966 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în coaliţie pe tema legii energiei. PNL: Propunerile vor fi analizate dacă aduc îmbunătăţiri

Tensiuni în coaliţie pe tema legii energiei. PNL: Propunerile vor fi analizate dacă aduc îmbunătăţiri

„Măsurile de protejare a populaţiei în faţa valului de scumpiri a facturilor la energie au fost o prioritate pentru Partidul Naţional Liberal şi preşedintele PNL, Florin Cîţu. Vom vedea daca există propuneri din partea celorlalte partide din coaliţie şi vor fi luate în considerare atunci când îmbunătăţesc cadrul legislativ actual”, anunţă PNL, prin intermediul unui comunicat de presă.

În documentul trimis presei, PNL face istoricul măsurilor din domeniul energiei luate în timpul guvernării liberale.

Liberalii mai spun că în ceea ce priveşte metoda actuală a compensării au pus pe primul loc cetăţenii, pentru a ocoli birocratizarea excesivă.

„Avem încredere că furnizorii îşi vor primi banii fără ca activitatea să le fie afectată. Însă semnalul pe care îl transmitem este unul clar şi categoric: să respecte legea, pentru că în mod contrar vor fi sancţionaţi. Instituţiile abilitate: ANRE, ANPC şi Consiliul Concurenţei, se asigură că legea este respectată, iar cetăţenii nu sunt traşi pe sfoară”, susţin reprezentanţii PNL.

Liberalii mai anunţă că lucrează la noi soluţii pentru criza energetică şi că sunt dispuşi să discute propunerile aliaţilor de guvernare.

Partidul Naţional Liberal şi Guvernul au propus şi adoptat măsuri pentru a combate efectele crizei energetice şi vor propune şi alte soluţii în viitorul apropiat. De asemenea, ministerul Energiei lucrează deja să extindă schema pentru marii consumatori de energie şi, totodată, să găsească un mecanism similar pentru IMM-uri şi nu numai. Suntem într-o coaliţie de guvernare, întotdeauna vom lua în considerare propuneri din partea celorlaţi membri ai coaliţiei, atunci când îmbunătăţesc cadrul legislativ actual”, este concluzia liberalilor.

Reacţia PNL apare după ce reprezentanţii PSD au anunţat că vor cere în şedinţa coaliţiei modificarea legii plafonării preţurilor la energie, deoarece actul normativ promovat de ministrul Energiei Virgil Popescu nu oferă o protecţie reală cetăţenilor afectaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici