Valeriu Steriu, preşedintele executiv al PMP: "Nu putem închide bugetul în 30 de minute, ca la audieri.Deficitul este o problemă"

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu a declarat, vineri, că este nevoie de un calendar de dezbatere "responsabil" al bugetului, nu ca acela care a fost stabilit pentru audierea miniştrilor, afirmând că deficitul este o problemă şi că trebuie respectate angajamentele privind bugetul Apărării.

458 afișări
Imaginea articolului Valeriu Steriu, preşedintele executiv al PMP: "Nu putem închide bugetul în 30 de minute, ca la audieri.Deficitul este o problemă"

Steriu: Nu putem închide bugetul în 30 de minute, ca la audieri; Deficitul este o problemă

"Am stabilit cu toţi colegii să încercăm să stabilim un calendar de dezbatere a bugetului responsabil. Nu putem să mergem ca la audierile miniştrilor, în 30 de minute să închidem fiecare buget (…) unele dintre cifrele bugetului sunt pe o programare multianuală. Dorim să avem un calendar aşezat în care să putem dezbate cu multă responsabilitate acest buget", a declarat preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Camerei.

PMP consideră că deficitul de 2, 99 bazat pe o creştere de peste 5% este o problemă şi că angajamentele privind bugetul alocat MApN trebuie respectate.

"Suntem foarte dornici să vedem bugetul pe Ministerul Apărării acolo unde avem angajamente importante, stabilite la nivelul partidelor. Am avut anul trecut destul de multe întâlniri pe acest subiect. Există o strategie de apărare, există un parteneriat şi trăim într-o perioadă dificilă în care trebuie să respectăm aceste condiţii", a spus Steriu.

PMP va depune amendamente care vor viza aspecte care ţin de infrastructură şi investiţii, printre care şi un amendament pentru a porni lucrările pentru extinderea infrastructurii de metrou în Drumul Taberei.

"(…) nu putem rămâne ca acum 50 de ani, cu drumuri de pământ în ţară, trenuri care deraiază şi alte situaţii mai ales în zona de transport", a mai spus Steriu.

În zona de educaţie şi sănătate, Steriu a afirmat că toată atenţia nu se poate fi îndreptată doar înspre salarii, afirmând că este nevoie de modernizarea şcolilor şi a spitalelor.

"Nu toate lucrurile stau în salariile medicilor şi ale profesorilor. Într-adevăr, câştigi alegerile mărind salariile, dar copii merg în nişte şcoli care îngheaţă, iar pacienţii în spitale în care sunt probleme foarte mari, lipsa vaccinurilor, a medicamentelor", a spus Valeriu Steriu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici