Variante UDMR pentru şefia Comisiei juridice: Frunda sau schimb cu o funcţie similară

UDMR ia în calcul mai multe variante în ceea ce priveşte postul de preşedinte al Comisiei juridice, rămas vacant în urma demisiei lui Peter Eckstein Kovacs, incluzând numirea lui Gyorgy Frunda sau renunţarea la această funcţie în schimbul uneia similare.

16 afișări
Imaginea articolului Variante UDMR pentru şefia Comisiei juridice: Frunda sau schimb cu o funcţie similară

Variante UDMR pentru şefia Comisiei juridice: Frunda sau schimb cu o funcţie similară (Sursa: Mediafax Foto)

Viceliderul senatorilor UDMR Fekete Szabo Levente afirmă că actualul preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, Gyorgy Frunda, l-ar putea înlocui pe preşedintele demisionar al Comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs, el adăugând, însă, că până în acest moment nu a fost luată nicio decizie.

"Nu a fost luată nicio hotărâre în cadrul grupului UDMR, vom lua în zilele următoare. Decizia sa (n.r. a senatorului Peter Eckstein Kovacs) este, după câte am înţeles, irevocabilă. Postul de preşedinte al Comisiei juridice revine UDMR. Într-un oarecare caz, probabil că va merge Gyorgy Frunda, dar nu am discutat asta", a declarat el, miercuri, pentru agenţia MEDIAFAX.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, o altă variantă ar fi ca Uniunea să renunţe la conducerea Comisiei juridice în schimbul unei poziţii similare la o altă comisie de specialitate a Senatului.

Pe de altă parte, Fekete Szabo Levente a spus că mai există posibilitatea ca Uniunea să negocieze astfel încât să aibă doi reprezentanţi la Comisia juridică, preşedintele comisiei care va fi nominalizat de grupul senatorial şi senatorul Eckstein Kovacs, în calitate de membru.

Viceliderul de grup a spus că există un precedent în acest sens, respectiv situaţia în care, în urma negocierilor, Partidul Conservator are doi reprezentanţi în Comisia economică, preşedintele şi un membru.

"Prin negociere totul se poate", a menţionat senatorul UDMR, adăugând că "o decizie va fi luată, probabil, luni, la şedinţa de grup".

Atât la Comisia juridică, cât şi la Comisia pentru drepturile omului din Senat Uniunea are câte un reprezentant, Peter Eckstein Kovacs şi Gyorgy Frunda, ambii deţinând funcţia de preşedinte.

Eckstein şi Frunda sunt singurii parlamentari de formaţie juridică din grupul UDMR de la Senat.

Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a anunţat, marţi, că demisionează din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice din Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici