Videanu: Numirea lui Bogdan Ionescu la ambasada din Paris, eroare pe care mi-o asum

Ministrul Economiei, liderul PDL Adriean Videanu, a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", că numirea lui Bogdan Ionescu la ambasada din Paris a fost e eroare pe care şi-o asumă, menţionând că preşedintele Traian Băsescu a fost nemulţumit.

103 afișări
Imaginea articolului Videanu: Numirea lui Bogdan Ionescu la ambasada din Paris, eroare pe care mi-o asum

Videanu: Numirea lui Bogdan Ionescu la ambasada din Paris, eroare pe care mi-o asum (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă numirea lui Bogdan Ionescu ca secretar economic III la ambasada din Paris a fost "un ajutor dat băiatului unui prieten şi partener de afaceri sau un gest de obedienţă faţă de Traian Băsescu", ministrul a răspuns: "Nici una, nici alta. A fost o eroare pe care mi-o asum. Ăla e un post vacant temporar, pe care el a dat examen. Dacă persoana care este în concediu de maternitate se întoarce în 2 luni, postul nu mai există. Sub aspect legal, n-am greşit nici cu o centimă. Moral, în schimb, recunosc că am greşit. Nu trebuia să accept participarea la acest concurs, dar reţineţi că n-a existat nicio numire. El a dat concurs la Ministerul Economiei pe un post de expert principal, pe un post vacant temporar".

El a adăugat că Bogdan Ionescu l-a întrebat dacă poate candida la post. "Am stat şi m-am gândit, chiar să-i interzic să participe la concurs... La un moment dat, încercând să văd dimensiunea erorii, am întrebat la Direcţia de Resurse Umane de ce nu au mai venit şi alţii şi mi-au spus că, fiind un post vacant temporar, sunt foarte puţini cei care sunt interesaţi să participe la un concurs pentru 2 - 3 - 4 luni", a adăugat ministrul pentru Gândul.

Întrebat dacă Traian Băsescu nu ştia nimic de dorinţa lui Bogdan Ionescu de a ajunge la Paris, Videanu a negat.

"După ce a apărut, şi-a manifestat dezamăgirea legată de conexiunea care s-a făcut între domnul Ionescu şi familia domniei sale", a spus Videanu.

El a menţionat că şeful statului a fost nemulţumit.

Întrebat dacă nemulţumirea preşedintelui l-a făcut pe Ionescu să renunţe, ministrul a răspuns că a fost vorba despre o decizie pe care acesta a luat-o singur".

Ionescu, prieten al fiicei şefului statului, Elena Băsescu, a fost numit, în urma unui concurs la care a participta în 22 martie, secretar economic III la Ambasada României la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici