Record pentru România: 19 condamnări la CEDO într-o zi

România a stabilit un nou record negativ. Ţara noastră a reuşit "performanţa" de a fi condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) într-o singură zi în 19 cauze. Paguba a fost estimată de către judecătorii de la Strasbourg la aproape 3 milioane de euro, bani pe care statul român va trebui să-i scoată, în maxim trei luni, din buzunarul contribuabililor pentru a acoperi greşelile unor judecători români. Majoritatea cauzelor pentru care a fost condamnată România au vizat dreptul la proprietate, birocraţia excesivă sau taxele de timbru care s-au dovedit a fi costisitoare.

1 afișare
Imaginea articolului Record pentru România: 19 condamnări la CEDO într-o zi

Record pentru România: 19 condamnări la CEDO într-o zi

Despre acest subiect, judecătorul Cristi Danileţ, secretar SoJust, a declarat pentru ziarul "Curentul" că "instanţa de la Strasbourg a avertizat România încă din 2005 cu privire la legislaţia defectuoasă care există în domeniul proprietăţii. Acesta este şi motivul pentru care ar trebui să ne aşteptăm la alte sute de condamnări CEDO pe această temă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici