STUDIU  Aproape 15% dintre copiii români au fumat înainte de 15 ani

COVID-19 a provocat peste 40.000 de decese în România într-un singur an, iar consumul de tutun cauzează, anual, peste 36.600 de decese, arată membrii Iniţiativei 2035 Fără Tutun şi ai organizaţiei Salvaţi Copiii.

109 afișări
Imaginea articolului Aproape 15% dintre copiii români au fumat înainte de 15 ani

Potrivit studiilor, 14,6% dintre copiii cu vârste între 13 ani şi 15 ani au declarat că au fumat, iar 8,2% că au folosit ţigarete electronice în ultimele 30 de zile.

Este o situaţie îngrijorătoare pentru specialiştii care au redactat o strategie. Obiectivul principal este reducerea consumului de tutun la sub 5% din populaţia cu vârste cuprinse între 13 ani şi 15 ani.

În septembrie 2016, societatea civilă, medicală şi academică a României a adus în atenţia factorilor de decizie prima strategie naţională integrată de reducere a consumului de tutun, 2035-Prima generaţie fără tutun din România. În prezent, iniţiativa este susţinută de peste 350 de organizaţii neguvernamentale.

Printre altele, specialiştii au atras atenţia că Planul Naţional de Combatere a Cancerului nu conţine nici măcar una dintre măsurile recomandate de Planul European de Luptă Împotriva Cancerului în ceea ce priveşte combaterea consumului de tutun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici