Asztalos Csaba: CNCD se va autosesiza în cazul Ditrău

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discrimitării se va autosesiza în cazul Ditrău, după ce patronul din localitate a promis că îi retrage pe angajaţii din Sri Lanka de pe linia de producţie, a precizat pentru MEDIAFAX preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

995 afișări
Imaginea articolului Asztalos Csaba: CNCD se va autosesiza în cazul Ditrău

Asztalos Csaba: CNCD se va autosesiza în cazul Ditrău

”În urma declaraţiei patronului brutăriei, cum că va retrage cei doi brutari din Sri Lanka de pe linia de producţie, pentru liniştea localnicilor, voi propune luni dimineaşă Consiliului să demarăm procedura de autosesizare pentru posibile fapte de discriminare”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Proprietarul brutăriei din Ditrău, care a angajat doi bărbaţi din Sri Lanka, şi-a cerut scuze localnicilor pentru neplăceri şi s-a oferit să îi mute pe cei doi din procesul de producţie.

El s-a oferit să îi scoată pe cei doi muncitori străini din procesul de producţie şi să îi pună să lucreze în altă parte. El le-a spus oamenilor că aceştia nu locuiesc în Ditrău şi nu vor fi „deranjaţi”.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranţi în satul lor.

Firma are peste 90 de angajaţi, din care 18 sunt localnici, din Ditrău, iar restul din zonă, iar pentru că mai aveau nevoie de personal şi nu găseau au adus doi oameni din Sri Lanka, cu acte, însă oamenii s-au arătat nemulţumiţi deoarece i-au confundat pe cei doi cu migranţi ilegali şi s-au temut că vor crea probleme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici