Berea este băutura alcoolică preferată de peste jumătate din români

Aproximativ 54% dintre români aleg berea ca băutură alcoolică preferată, în timp ce 31% optează pentru vin, iar 10% dintre aceştia sunt atraşi de băuturile spirtoase, potrivit unui studiu al companiei de marketing şi cercetare Added Value realizat la nivel european.

32 afișări
Imaginea articolului Berea este băutura alcoolică preferată de peste jumătate din români

Berea este băutura alcoolică preferată de peste jumătate din români (Imagine: Mediafax Foto)

Studiul a fost efectuat prin intervievarea online a peste 7.500 de persoane din 15 ţări europene.

Ponderea consumatorilor care preferă berea este în România cu 2% peste media europeană, de 52%. Cei mai mari băutori de bere din Europa sunt cehii- 65%, urmaţi de polonezi - 61% şi germani - 60%, mai arată studiul.

În plus, 35% dintre consumatorii de bere din România au declarat că preferă una dintre mărcile de bere produse local, în timp ce 22% dintre aceştia preferă berea din import. Totodată, 43% dintre participanţii la sondaj au declarat că nu au nicio preferinţă în ceea ce priveşte provenienţa berii.

Preferinţa pentru consumul de bere produsă local este mai mică în Româna decât în alte state europene, în condiţiile în care media la nivelul continentului a clienţilor care au optat pentru berea fabricată în ţara de origine este de 45%. Astfel, doar 17% dintre europeni sunt interesaţi de berea din import.

Potrivit studiului, din totalul consumatorilor de bere din Europa, 74% beau din pahar, în timp ce 20% o consumă direct din sticlă şi doar 6% dintre persoane preferă berea la doză.

Acelaşi studiu indică faptul că bărbaţii preferă berea în proporţie de 57%, în timp ce femeile şi vârstnicii sunt atraşi mai degrabă de consumul de vin, iar timp ce tinerii optează mai ales pentru băuturile spirtoase.

Consumul de bere s-a situat în România anul trecut la 89 de litri pe cap de locuitor, potrivit asociaţiei Berarii României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici