Bradul din Piaţa Sfatului din Braşov s-a prăbuşit

Bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului din Braşov, care are o înălţime de 20 de metri, s-a prăbuşit, joi după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

673 afișări
Imaginea articolului Bradul din Piaţa Sfatului din Braşov s-a prăbuşit

Bradul din Piaţa Sfatului din Braşov s-a prăbuşit (Imagine: Mediafax Foto)

Nicio persoană nu a fost rănită, joi după-amiază, în urma prăbuşirii bradului de Crăciun, din Piaţa Sfatului, din municipiul Braşov, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Toarcea a spus că bradul s-a rupt de la tulpină şi s-a prăbuşit, iar la momentul respectiv nu existau persoane în zonă.

Potrivit lui Dan Olteanu, directorul Regiei Silvice Kronstad, bradul nu va mai putea fi folosit deoarece, când s-a prăbuşit, a fost serios deteriorat.

"Nu mai putem folosi acest brad deoarece i s-a rupt vârful în cădere. Vom căuta un alt brad, începând de mâine (n.r. - vineri) şi vă asigur că braşovenii vor avea brad de Crăciun", a declarat Olteanu pentru MEDIAFAX.

Pentru ridicarea bradului prăbuşit, în Piaţa Sfatului a sosit o macara, precum şi câteva echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Luminile din Piaţa Sfatului urmau să fie aprinse sâmbătă seară, de Moş Nicolae, însă, din cauza căderii bradului, este posibil ca inaugurarea să fie amânată, potrivit sursei citate.

Bradul urma să fie împodobit cu 4.500 de beculeţe, doi kilometri de ghirlandă luminoasă, flash-uri şi globuri albe şi roşii.

În faţa bradului, urma să fie montată o instalaţie luminată în formă de sanie trasă de reni. Tot în Piaţa Statului, urmau să fie împodobiţi încă zece brazi de dimensiuni mai mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici