Bucureştenii, nemulţumiţi de calitatea transportului public

Mai mult de o treime dintre bucureşteni sunt nemulţumiţi de calitatea transportului public şi vor culoare unice de deplasare în trafic şi mai multe mijloace de transport la ore de vârf.

75 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii, nemulţumiţi de calitatea transportului public

Bucureştenii, nemulţumiţi de calitatea transportului public (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, 38% dintre bucureşteni sunt nemuţumiţi de calitatea transportului public, potrivit unui studiu efectuat de Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieţii.

Participanţii la studiu au mai propus ca măsură urgentă pentru îmbunătăţirea calităţii transportului public în Capitală şi implementarea transportului de noapte.

Aproximativ 60 la sută din respondenţi sunt de părere că ar trebui afişat şi respectat un orar de funcţionare a mijloacelor de transport public de suprafaţă, iar 58 la sută din bucureşteni s-au arătat dispuşi să plătească mai mult pentru ca Primăria să achiziţioneze autobuze mai puţin poluante.

Potrivit sursei citate, 71 la sută din cetăţenii Capitalei utilizează transportul public de suprafaţă, iar numai 16 la sută se deplasează cu autoturismul propriu.

Pentru realizarea studiului au fost intervievate 1100 de persoane, majore, din toate sectoarele din Bucureşti. Datele au fost culese în perioada 24 ianuarie - 19 februarie 2009.

Sondajul de opinie a fost realizat în cadrul proiectului "Transport public durabil în Bucureşti", derulat de Terra Mileniul III şi Sindicatul Transportatorilor Bucureşti. Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană printr-un program Phare de creştere a rolului societăţii civile în procesul de integrare a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici