Caz uluitor în Sibiu: O învăţătoare nu a mai venit la cursuri din septembrie 2019. Motivul pentru care nimeni nu poate fi angajat în locul ei

Un număr de 21 de elevi ai unei şcoli din Sibiu sunt lăsaţi nesupravegheaţi, din cauză că învăţătoarea îşi ia concedii medicale săptămânale. Părinţii au depus sesizări la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, după ce cadrul didactic a lipsit din luna septembrie a anului trecut.

6009 afișări
Imaginea articolului Caz uluitor în Sibiu: O învăţătoare nu a mai venit la cursuri din septembrie 2019. Motivul pentru care nimeni nu poate fi angajat în locul ei

Caz şocant la o şcoală din Sibiu

Gheorghe Bîrză, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu a spus că părinţii elevilor din clasa întâi al Şcolii „Radu Selejan” au mers şi au depus reclamaţii pentru că învăţătoarea nu vine la cursuri. Aceasta a acumulat peste 70 de zile de concediu medical, pentru diagnostice diferite, astfel că în locul ei, legal, nu poate fi nimeni angajat. 

„E o problemă cu o doamnă care este tot într-un concediu de boală, dar ia concediu doar de luni până vineri. S-au adunat peste 70 de zile de concediu. 76 sau 78 de zile. Părinţii sunt îngrijoraţi de soarta copiilor. Copiii sunt în clasa întâi, dar s-a încercat cu tot felul de supliniri colegiale, conducerea şcolii a cerut sprijinul Liceului Pedagogic. Nu poţi să angajezi un alt cadru pentru că asta e legislaţia. Nu poţi plăti două persoane în acelaşi timp. Dacă omul are o perioadă mai lungă de concediu medical, atunci după primele 5 zile poţi angaja pe altcineva. Diagnosticul doamnei e tot timpul diferit. Medicul de familie îi dă concediu. Se pare că medicul de familie e de undeva din Piteşti. Directoarea Şcolii a făcut demersuri, dar asta e legea! Dacă pe om azi îl doare mâna, ia o săptămână, dacă apoi îl doare capul, ia altă săptămână. Părinţii au lăsat reclamaţii. Vom vedea ce putem face”, a spus Bîrză.

Potrivit adjunctului IŞJ Sibiu, s-a încercat o discuţie cu cadrul didactic, însă acesta a refuzat dialogul.

„Are impresia că toată lumea îi vrea răul”, a mai spus Bărză.

Întrebat dacă învăţătoarea a trecut testul psihologic, inspectorul şcolar a spus că „a făcut toate testele, le-a trecut pe toate. Se pare că nu e prima dată când procedează astfel cu concediile medicale. Şi anul trecut au fost probleme, dar părinţii au zis că fiind clasă pregătitoare nu s-au îngrijorat”.

Mama unuia dintre copii a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că se teme pentru siguranţa copilului său, pentru că nu ştie de cine este supravegheat.

„Uneori stau cu femeia de serviciu. A mai venit o doamnă care este în pensie, dar nu poate veni tot timpul. Copiii mai stau cu alte învăţătoare, dar nu putem să mergem aşa la nesfârşit. Trebuie să se rezolve! Doamna învăţătoare a venit şa şcoală în luna septembrie, apoi a fost tot în concediu medical. Apoi a mai venit în prima săptămână din semestrul al doilea şi iar nu a mai venit. O anunţă prin e-mail în fiecare luni dimineaţa pe doamna directoare că este în concediu medical”, a spus mama unui elev al Şcolii „Radu Selejan” din Sibiu.

Situaţia elevilor din această clasă va fi discutată, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, pentru a se găsi o soluţie astfel încât problema de la Şcoala „Radu Selejan” să fie rezolvată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici