Comunitatea LGBT a învins în lupta cu Primăria Capitalei. Marşul „Bucharest Pride” va avea loc pe Calea Victoriei

Marşul „Bucharest Pride” se va desfăşura pe Calea Victoriei, în 14 august. Numărul maxim de participanţi va fi de 500.

9786 afișări
Imaginea articolului Comunitatea LGBT a învins în lupta cu Primăria Capitalei. Marşul „Bucharest Pride” va avea loc pe Calea Victoriei

Comunitatea LGBT a învins în lupta cu Primăria Capitalei. Marşul „Bucharest Pride” va avea loc pe Calea Victoriei

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a aprobat luni organizarea de către Asociaţia ACCEPT a marşului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane.

De asemenea, reprezentanţii Capitalei au cerut asociaţiei ca, pe toată perioada desfăşurării marşului, să respecte dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2.

Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în acelaşi timp, poate genera riscuri de siguranţă, dar şi contextul pandemic, proiectul „Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiţii normale de desfăşurare.

Iniţial, Primăria Capitalei a refuzat organizarea marşului din acest an pe Calea Victoriei. Comisia şi-a argumentat refuzul prin pericolele la care s-ar putea expune participanţii, în contextul în care pe Calea Victoriei are loc proiectul "Străzi deschise".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici