Condiţii optime de schi, în Parâng şi Retezat

Stratul de zăpadă depăşea, vineri, cincizeci de centimetri în staţiunile din Valea Jiului, Parâng şi Straja, şi peste patruzeci de centimetri în Retezat, la Râuşor, unde condiţiile de schi sunt optime, după ce administratorii au folosit utilajele de bătătorit zăpada pentru pregătirea pârtiilor.

77 afișări
Imaginea articolului Condiţii optime de schi, în Parâng şi Retezat

Condiţii optime de schi, în Parâng şi Retezat (Imagine: Mediafax Foto)

Stratul de zăpadă din staţiunile montane din judeţul Hunedoara atinge 40-50 de centimetri, după ce în ultimele 24 de ore a nins.

Jandarmii montani se aşteaptă ca, la sfârşitul săptămânii, mii de turişti să urce în staţiuni.

"Vremea este bună, iar stratul de zăpadă atinge în unele zone aproape cincizeci de centimetri. Condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt excelente, ceea ce poate determina un aflux mare de turişti. Jandarmii montani recomandă acestora să se echipeze corespunzător, să nu se aventureze pe traseele montane, să nu tulbure ordinea şi linişte publică şi să nu consume băuturi alcoolice", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu.

Potrivit sursei citate, jandarmii montani le recomandă, de asemenea, turiştilor să respecte regulile stabilite pentru utilizarea pârtiilor de schi, în sensul să nu pătrundă pe acestea fără echipament adecvat pentru practicarea schiului şi snowboard-ului sau cu ATV-ul sau orice alt tip de vehicul şi să nu coboare pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale.

Răducu a spus că turiştii care coboară pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement, utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale sau cei care pătrund fără echipament adecvat pentru practicarea schiului şi snowboard-ului pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 25 şi 200 lei.

Şi persoanele care merg cu ATV-urile sau alte tipuri de vehicule pe pârtiile omologate pot fi sancţionate cu amendă de la o mie lei la cinci mii de lei.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor care doresc să meargă în staţiunea montană Straja să folosească telescaunul pentru a preveni producerea unor ambuteiaje pe drumul de acces către staţiune.

Citeşte şi:

ATV-urile, interzise în Poiana Braşov

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici