Contestaţia judecătorilor ICCJ faţă de adresa Ministerului Finanţelor, admisă de instanţă

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis contestaţia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţe (ICCJ) faţă de adresa Ministerului Finanţelor potrivit căreia conturile unde sunt depuse salariile pe luna iunie pentru magistraţi sunt blocate, iar sporul de 50% nu este inclus în acestea.

26 afișări
Imaginea articolului Contestaţia judecătorilor ICCJ faţă de adresa Ministerului Finanţelor, admisă de instanţă

Contestaţia judecătorilor ICCJ faţă de adresa Ministerului Finanţelor, admisă de instanţă (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

În consecinţă, instanţa a anulat adresa Ministerului Finanţelor.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul care a reprezentat interesele judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în acest proces a cerut, joi, anularea adresei de vineri a Ministerului Finanţelor şi obligarea acestei instituţii la deschiderea conturilor, cu termen de executare de o zi, fiind vorba de salariile magistraţilor.

Avocatul a subliniat că nivelul de salarizare al judecătorilor este foarte mic în România şi că, astfel, se poate ajunge la situaţia în care să scadă independenţa justiţiei.

Contestaţia judecătorilor instanţei supreme faţă de această adresa a Ministerului Finanţelor a fost judecată la Curtea de Apel Bucureşti, la ora 12.00, după reluarea şedinţelor întrerupte timp de trei ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici