Costin: Conflictul de interese la nivel naţional, deschis. Se strâng semnături pentru greva generală

Liderul BNS, Dumitru Costin, spune că a fost deschis conflictul de interese la nivel naţional şi va începe strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale, întrucât sindicaliştii au negociat contractul colectiv de muncă la nivel naţional, iar Ministerul Muncii a refuzat înregistrarea lui.

35 afișări
Imaginea articolului Costin: Conflictul de interese la nivel naţional, deschis. Se strâng semnături pentru greva generală

Costin: Conflictul de interese la nivel naţional, deschis. Se strâng semnături pentru greva generală (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Costin, care a participat, marţi, la mitingul de protest de la Mioveni, a anunţat că a fost deschis conflictul de interese la nivel naţional şi că va începe strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale în condiţiile în care sindicaliştii au negociat contractul colectiv de muncă la nivel naţional, iar "Ministerul Muncii, cu ticăloşie, a refuzat înregistrarea acestui contract".

"Dar acest gest ne-a şi eliberat. Astăzi (n.r. - marţi) putem anunţa de aici, de la Mioveni, că BNS lansează, deschide oficial conflictul de interese la nivel naţional. Apoi, vom începe să strângem semnături pentru greva generală la nivel naţional. Aceasta este singura cale pentru a scăpa de nişte oameni care îşi demonstrează, pe zi ce trece, răutatea, încrâncenarea faţă de propriul popor şi incapacitatea de a conduce o ţară, iar protestul organizat de sindicaliştii de la Dacia reprezintă un mesaj pentru toţi lucrătorii din România, care trebuie să dea dovadă de solidaritate", a declarat Dumitru Costin.

Mitingul de protest de marţi, de la Mioveni, la care au participat 10.000 de oameni, majoritatea angajaţi ai companiei Dacia, dar şi angajaţi ai altor societăţi din industria auto şi sindicate din administraţie, educaţie şi sănătate, a început în jurul orei 13.00, fiind programat să se încheie la ora 16.00, însă s-a finalizat cu o oră mai devreme.

La începutul acţiunii de protest, manifestanţii au ascultat "Internaţionala" şi Imnul de stat al României.

Pe durata manifestaţiei, protestatarii au bătut în tobe şi au fluierat, scandând "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Carburantul l-aţi scumpit, la noi voi nu v-aţi gândit".

Mitingul a fost organizat, marţi, de Sindicatul Automobile Dacia faţă de modificarea Codului Muncii şi a contractului colectiv de muncă, dar şi faţă de scumpirea carburanţilor, sindicaliştii de la Dacia cerând ca toţi angajaţii să se solidarizeze cu acţiunea lor şi să organizeze mitinguri în toată ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici