VIDEO Cum au salvat pădurea de incendiu călugării de la un schit din România

  • Călugării de la Schitul Branişte, din judeţul Neamţ, au observat, în timpul furtunii, cum un brad din pădure a fost fulgerat, apoi a început să fumege şi au sunat la Ocolul Silvic
  • Aceştia au salvatd, astfel, pădurea de un incendiu ce ar fi fost devastator.
1031 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cum au salvat pădurea de incendiu călugării de la un schit din România

Cum au salvat pădurea de incendiu călugării de la un schit din România

Reprezentanţii Romsilva - Parcul Natural Vânători Neamţ au povestit, joi, pe Facebook, modul în care călugării de la Schitul Branişte au salvat pădurea de un incendiu ce ar fi fost devastator.

„Furtuna de alaltăieri (marţi – n.r.) a avut ca efect fulgerarea unui brad. (...) Călugării de la Schitul Branişte au observat pe versantul opus schitului, deasupra pădurii, un firicel de fum. Au înştiinţat Ocolul Silvic Vânători, care ne-a anunţat şi pe noi. La rândul nostru i-am anunţat pe colegii de la Ocolul Silvic Tîrgu Neamţ. Împreună, după ore de căutări, într-o văioagă, s-a găsit şi <acul în carul cu fân>, adică bradul lovit de fulger, care ardea mocnit în interior”, spun cei de la Parcul Naţional Vânători.

Bradul ardea fără flacără vizibilă, dar începuseră să cadă tăciuni aprinşi.

„Cu timpul, focul s-ar fi extins în coroană, iar prăbuşirea arborelui în flăcări ar fi dus la propagarea unui incendiu, într-o zonă mai greu accesibilă, fără apă”, mai spun cei de la Parcul Naţional Vânători.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici