Dispecera care a spus la un apel 112 că nimeni nu va căuta un copil dispărut, suspendată. Replici dure după dispariţia unui copil

  • O angajată de la Serviciul de Ambulanţă Galaţi a fost suspendată din funcţia de dispecer.
  • Aceasta a fost acuzată că i-a spus unui asistent maternal că nimeni nu-i va căuta copilul dispărut.
  • Ea îşi va continua activitatea de asistentă medicală SAJ.
1090 afișări
Imaginea articolului Dispecera care a spus la un apel 112 că nimeni nu va căuta un copil dispărut, suspendată. Replici dure după dispariţia unui copil

Angajata a fost suspendată din activitatea de dispecer la serviciul 112, însă ea îşi va continua activitatea în cadrul SAJ. În funcţie de rezultatele cercetării disciplinare, conducerea serviciului ar putea dispune şi alte măsuri, inclusiv desfacerea contractului de muncă.

Angajata Serviciului de Ambulanţă Galaţi este acuzată că a răspuns necuviincios la 112 unei femei care a sunat pentru a anunţa dispariţia unei fete de 16 ani. Incidentul a avut loc pe 2 iulie. O femeie, asistent maternal, a sunat la 112 pentru a anunţa că fata de 16 ani pe care o avea în îngrijire a dispărut în timpul unei plimbări.

Fata este pacient la neuropsihologie pediatrică şi recent revenise de la spital. Apelul de urgenţă a fost direcţionat către Serviciul de Ambulanţă şi nu către Poliţie.

Reprezentanţii instituţiei au început o anchetă pentru a stabii dacă operatoarea telefonică s-a comportat corespunzător. Ancheta vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greşit cu nimic, au anunţat cei de la Ambulanţă.

Angajata Serviciului de Ambulanţă Galaţi i-ar fi spus unei femei că Poliţia nu are unde să-i caute fata „dacă e fugită şi n-o vede nimeni”. Femeia sunase pentru a anunţa dispariţia unei fete de 16 ani.

Dispecerul i-ar fi spus femeii care îşi căuta fata că „Poliţia nu este pe fir. Dar nici Poliţia nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită şi n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliţia, doamnă?”. Mai mult, dispecerul i-ar fi spus femeii şi că „dacă i-aţi pierdut urma, doamnă, când o găsiţi, este liniştită şi vrea să meargă la spital, reveniţi la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot oraşul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici