Explozia dintr-un bloc din Târgu Mureş, provocată de un locatar care s-a branşat ilegal la gaz

Un locatar al blocului din Târgu Mureş unde sâmbătă a avut loc explozia soldată cu rănirea unei femei şi a unui copil a fost reţinut, anchetatorii stabilind că deflagraţia s-a produs după ce acesta s-a branşat ilegal la instalaţia de gaz metan, care fusese dezafectată de E. On Gaz, rupând sigiliul.

291 afișări
Imaginea articolului Explozia dintr-un bloc din Târgu Mureş, provocată de un locatar care s-a branşat ilegal la gaz

Explozia dintr-un bloc din Târgu Mureş, provocată de un locatar care s-a branşat ilegal la gaz (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Judeţeană Mureş, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au dispus, duminică, reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 47 de ani, suspectat de "distrugere prin explozie şi vătămare corporală din culpă", în urma deflagraţiei produse sâmbătă dimineaţă într-un bloc de pe strada Cisnădiei din Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În urma activităţilor de cercetare la faţa locului a fost identificat un bărbat de 47 de ani, care locuia în blocul afectat de explozie şi care s-a branşat în mod ilegal la vechea instalaţie de gaz dezafectată de E. On Gaz, rupând sigiliul aplicat. În urma acţiunii de sustragere de gaz metan, săvârşită de bărbatul în cauză, gazul metan s-a propagat spre apartamentul unde a avut loc explozia, pe fondul unor lucrări făcute în mod defectuos de proprietarii acelui apartament şi s-a produs explozia", spun reprezentanţii Poliţiei Mureş.

Conform acestora, în urma exploziei la faţa locului au mers o echipă de pompieri şi poliţişti, echipe de intervenţie de la E. On Gaz şi Electrica Mureş, plus un expert de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Aceştia au constatat că unul dintre pereţii exteriori ai apartamentului unde a avut loc deflagraţia s-a părbuşit, iar alte cinci apartamente din bloc au suferit distrugeri.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mureş, Andreea Pop, a precizat că până în acest moment nu s-a făcut propunere de arestare preventivă a bărbatului, care locuia tot la etajul al patrulea, unde este şi apartamentul în care a avut loc explozia.

Explozia s-a produs sâmbătă, cu puţin înainte de ora 9.00, la etajul al patrulea al blocului, iar în urma deflagraţiei au fost răniţi o femeie şi un copil de 9 ani. Pe lângă cei doi răniţi, două persoane au fost duse la spital întrucât au suferit atacuri de panică. De altfel, toţi locatarii blocului au fost evacuaţi din apartamentele lor.

Potrivit coordonatorului SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu, băieţelul şi femeia răniţi în urma exploziei au suferit arsuri de diverse grade la cap şi mâini, copilul fiind internat la Clinica de Chirurgie Infantilă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş, iar femeia la Clinica de Arşi a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Prefectul de Mureş, Vasile Oprea, a declarat că în urma exploziei structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată la etajele inferioare, astfel că se poate locui la etajele I, II şi III.

Primăria Târgu Mureş a pus la dispoziţie spaţii de cazare la Colegiul "Brâncuşi", însă foarte mulţi dintre locatari au plecat să stea la rude.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici