Video Explozie puternică la combinatul Oltchim de la Râmnicu Vâlcea (VIDEO)

O explozie puternică s-a produs marţi, la orele prânzului, la secţia propenoxid a combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, trei persoane fiind grav rănite, iar alte două suferind leziuni minore.

12 afișări

Cei trei pacienţi în stare gravă au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu arsuri pe suprafaţă mare a corpului şi urmează să fie transportaţi la Bucureşti, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Spitalului Judeţean Vâlcea, Georgeta Silişte.

Celelalte două victime au suferit leziuni minore.

Pentru cei trei răniţi grav a fost solicitat un elicopter SMURD, victimele necesitând transport imediat.

Potrivit Autorităţii de Sănătate Publică Vâlcea, nu există pericol chimic în urma exploziei.

Vezi declaraţia directorul Combinatului Oltchim, Constantin Roibu


Vezi declaraţia liderului sindical, Mihai Diculoiu

Potrivit IGSU, evenimentul a fost anunţat la numărul unic 112 la ora 11:55, la faţa loculului fiind trimise trei autospeciale de intervenţie ale grupului de pompieri al combinatului şi două ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" Vâlcea.

Circulaţia în zona combinatului a fost întreruptă, iar intrarea în incintă a fost securizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici